19 Kasım 2019 15:37

Çocuğuna istismarda bulunduğu öne sürülen babanın serbest kalmasına anneden tepki

Çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen erkeğin serbest bırakılmasına anneden tepki geldi: "Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Adaletin sağlanmasını istiyorum"

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana'da 14 yaşındaki kızı S.N.K.'ye 10 yıldır cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen A.K.’nin (39) savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmasına tepki gösteren eşi Z.K., "Adaletin sağlanmasını istiyorum. Aşiretimiz olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Eşim de şikayetimi geri çekmem için sürekli beni tehdit ediyor" dedi.

DHA'nın haberine göre, Seyhan ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan S.N.K., babası A.K.’nin kendisine 4 yaşından bu yana cinsel istismarda bulunduğuna ve artık dayanamadığına ilişkin not bırakarak evi terk etti. Ardından öğrenim gördüğü liseye giden S.N.K., rehber öğretmenine durumu anlattı. Rehber öğretmeni de polise haber verdi. Bunun üzerine S.N.K. koruma altına alınarak Sevgi Evi’ne yerleştirildi.

ANNEYİ SUÇLADI, SERBEST BIRAKILDI

Evde bulduğu notu okuyan S.N.K.’nin annesi Z.K., 15 yıllık eşi, 4 çocuğunun babası A.K.’den şikayetçi oldu. Savcılıkta ifadesi alınan A.K., "Eşim okulu 'şirk' olarak görüyor ve kızımı göndermek istemiyordu. Bundan 15 gün önce kızım beni aradı ve ‘Beni okula göndermezsen sana çok kötü şeyler yapacağım’ dedi. Bu yüzden iftiraya uğradım" iddiasında bulunarak kendisini savundu. A.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

"ŞİKAYETİ GERİ ALMAM İÇİN TEHDİT EDİYOR"

Maddi durumu olmadığı için boşanma davası açamadığını söyleyip, çocuklarıyla bir akrabasının yanına yerleşen Z.K., eşinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Z.K., şunları söyledi:

"Diğer 2 kızım okuyor. Okulu şirk olarak görsem, onların okumasına neden izin vereyim? Çocuğumu küçüklüğünden bu yana istismarda bulunuyormuş. Bir öz baba bunu nasıl yapabilir? Ben bunu daha önce sezmiştim, ama emin değildim. Sürekli beni diğer çocuklarımla bir yerlere gönderiyordu. ‘Ağabeyine git, komşuya git, tekstil işine gir’ diyordu. Çocuğumun geleceğini mahvetti. Adaletin sağlanmasını istiyorum. Aşiretimiz bu olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Eşim de dışarıda rahatça gezdiği için şikayetimi geri almam konusunda beni tehdit ediyor."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Genel-İş'te kongre dayatması: KHK’ye rağmen TİS imzalayan şubeye engel oluyorlar

SONRAKİ HABER

Şili Devlet Başkanı Pinera, polisin halka sert müdahale ettiğini itiraf etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...