17 Kasım 2019 11:28

Antep’te, cami inşaatında ölen Mühendis Küçükcan gözyaşlarıyla uğurlandı

Antep'te cami inşaatının çökmesiyle yaşamını yitiren Mühendis Korkut Küçükcan için İnşaat Mühendisleri Odasında tören düzenlendi: Cami inşaatı ve kurtarmayla ilgili çok sayıda yanlış ve eksiklik var.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antep'te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile enkaz altında kalan ve yaklaşık 33 saat süren çalışmayla cansız bedenine ulaşılan mühendis 38 yaşındaki Korkut Küçükcan için İnşaat Mühendisleri Odası’nda (İMO) tören düzenlendi. “Olayın meydana geldiği camii inşaatı ve arama kurtarma çalışmaları ile ilgili çok sayıda yanlışlıklar, eksiklikler var” diyen İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, sorumluların hesap vermesi için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi. Küçükcan, törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

Küçükcan için dün İnşaat Mühendisleri Odası’nda düzenlenen törene, Küçükcan’ın ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Tören için odaya Korkut Küçükcan’ın tabutu getirildi. Burada Küçükcan’ın özgeçmişi okunarak, slaytla resimleri gösterildi. Sevenlerinin gözyaşlarına boğulduğu törende, Korkut Küçükcan için saygı duruşunda bulunarak, tabutuna karanfil bırakıldı.

DHA'nın haberine göre olayla ilgili sorumluların hesap vermeleri için çalışmalara başlanacağını ifade eden İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, şunları söyledi: “Bugün burada, genç yaşta görevini yapmak isterken aramızdan ayrılan değerli arkadaşımız, meslektaşımız, canımız, Korkut Küçükcan’ı ebedi yolculuğuna uğurlamak için burada bulunmaktayız. Korkut Küçükcan çok iyi bir evlat, çok iyi bir baba, çok iyi bir eş, çok iyi bir arkadaş ve çok iyi bir meslektaşımızdı. Bu yüzden hepimiz üzüntülüyüz. Mesleğini icra ederken iskele göçmesi sonucu meydana gelen göçüğün altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan, meslektaşım olmaktan öte, değerli bir dostum, kardeşimdi. Olayın duyulmasından itibaren onu göçük altından kurtarabilmek için tüm dostları, ailesi, meslektaşları, arama kurtarma faaliyeti olan veya olmayan bütün kurumlar, inşaat işçilerimizle saatlerce yoğun çaba gösterdik. Ama maalesef başaramadık. Göçük altında kalan sadece Korkut değil, Gaziantep olarak hepimiz kaldık. Çaresizlik dedikleri duyguyu çok kötü bir biçimde sizlerle beraber yaşadık. 33 saat boyunca çırpındık ama zaman çok hızlı geçti. Olayın meydana geldiği camii inşaatı ve arama kurtarma çalışmaları ile ilgili çok sayıda yanlışlıklar, eksiklikler var. Söylenecek, konuşulacak çok şeyimiz var. Ancak acımız büyük, acımız taze, yüreğimiz yanıyor. Canımızdan bir can gitti. Elbette Korkut kardeşimizi uğurladıktan sonra yasal girişimlerde bulunacak, sorumluların hesap vermesini sağlayacaktır. Korkut kardeşimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarına sabırlar diliyorum.”

Törenin ardından Korkut Küçükcan’ın cenazesi öğle vakti toprağa verilmek üzere Asri Mezarlık’taki Şireci Camisi’ne götürüldü.

MÜHENDİS KÜÇÜKCAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Korkut Küçükcan için Asri Mezarlıktaki Bahattin Nakıboğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, ilçe belediye başkanları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tabutunun üzerine karanfil konulan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

NE OLMUŞTU?

Akkent Mahallesi’nde yapımı devam eden cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan ahşap iskele, geçtiğimiz Perşembe günü çöktü. Bu sırada güçlendirme projesi kapsamında ölçü almak için inşaatta bulunan mühendis Korkut Küçükcan, enkaz altında kaldı. Küçükcan’ın cansız bedenine ancak 33 saat sonra ulaşıldı.

Makine Mühendisleri Odası Antep Şahinbey Belediyesinin inşaatı kanunsuz şekilde sürdürdüğü, statik ve betonarme projeleri ile yapı ruhsat belgesinin olmadığı iddialarını gündeme getirdi. İnşaatta çalışan işçiler de gazetemize yaptığı açıklamada yıllardır yapımı duran inşaattaki ahşap iskelenin, yağmur ve güneş görmesi nedeniyle çürüdüğünü ve iskelenin bu nedenle çöktüğünü söylemiş, ölümün göz göre göre geldiğini dile getirdi.

Araçların inşaat alanına girmesi için açık aralıklar bırakılmaması nedeniyle arama çalışmalarının da yeterince hızlı ilerleyemediği de iddialar arasında. (Antep/EVRENSEL)

{{390949}}

ÖNCEKİ HABER

Çorumlular dayanışma konserinde bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Midilli kampında bir mülteci bebek susuzluktan öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...