16 Kasım 2019 14:35

Şule Çet davası avukatları, sanık Çağatay Aksu'nun annesinin iftiralarına cevap verdi

Şule Çet davasının avukatları Umut Yıldırım, Ferhat Gebeş ve Onur Tatar, sanık Çağatay Aksu’nun annesinin iftira ve ithamlarına cevap verdi.

Şule Çet davası öncesi adliye önü

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Şule Çet davasının avukatları Umut Yıldırım, Ferhat Gebeş ve Onur Tatar, yaptıkları yazılı açıklama ile sanıklardan Çağatay Aksu’nun annesinin hazırladığı 141 sayfalık broşürde yer alan iftira ve ithamlara cevap verdi.

Açıklamada Çağatay Aksu’nun annesi Gülümser Aksu’nun Mecliste bulunan partilere, kendilerine, avukatlık mesleğine, davayı yakından takip eden kitle örgütlerine, basın mensuplarına, barolara ve milletvekillerine çeşitli itham ve iftiralarda bulunulan 141 sayfalık kitapçık gönderdiği belirtilerek, “Daha önceki celselerde oğlu Çağatay Aksu’nun serbest kalması karşılığında savcı zanettiği kişilere para verdiğini ve bu suretle dolandırıldığını itiraf eden, bu ifadeleri duruşma zabıtlarıyla sabit olan Gülümser Aksu ve avanelerinin çabalarına karşın maktul Şule Çet’in yaşam hakkının, vücut bütünlüğünün ihlal edildiği bu davanın siyasi zemine çekilmeye çalışılarak yandaş arayışına girişilmesine müsaade etmeyeceğiz. Maktul Şule Çet’in hakkına, hukukuna tecavüz eden ve onu katledenlerin seviyesine asla inmeyeceğiz” denildi.

Siyasetle hiçbir ilgisi bulunmayan bu kadın cinayeti dosyasının, siyasi bir zemine çekilerek menfaat elde etmeye çalışanlara izin verilmeyeceği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: Hukuka, ahlaka ve mesleğimizin onur ve kurallarına sadakatten ayrılmayacak ve bu pespayeliğe en güzel cevabı adalete olan inancımızla, güçlünün haklı değil haklının güçlü olduğu bir kararla vereceğiz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

F oturumu: Yüzde 98 oranda engelli raporu olan Serdal Yıldırım serbest bırakılmıyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın "battı" dediği İskandinav ülkelerinde ekonomi ve emeklilik ne durumda?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...