06 Kasım 2019 14:19

Şule Çet'in avukatlarından NTV’nin haberine tepki

Şule Çet'in avukatları, NTV'nin "3. rapor: Pozitif numuneler cinsel birlikteliğe işaret etmiyor" ifadeleriyle paylaştığı "Şule Çet davasında 3. rapor" başlıklı haberine tepki gösterdi.

NTV'nin "Şule Çet davasında 3. rapor" başlıklı haberinin Twitter paylaşımı.

Paylaş

Ankara’da Yelken Plaza’nın 20. katından düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Şule Çet'in avukatları Umur Yıldırım, Onur Tatar ve Ferhat Gebeş, yaptıkları ortak açıklamayla NTV'nin "3. rapor: Pozitif numuneler cinsel birlikteliğe işaret etmiyor" ifadeleriyle paylaştığı "Şule Çet davasında 3. rapor" başlıklı haberine tepki gösterdi. Açıklamada, olay yerinde olmasa da Çet'in bedeninde cinsel saldırı bulgusunun tespit edildiğini hatırlatıldı.

"SORU SORMAYI BIRAKMIŞ BİR HABERCİLİK ANLAYIŞI"

Açıklamada, Şule Çet’in bedeninde mevcut tükürük, genital bölgesinde mevcut ekimoz ve noktasal sıyrıkların tecavüz bulgusuna bilimsel olarak işaret etmesine rağmen Adli Tıp raporuna göre olay yerinde sanıklara ait bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Açıklamada, raporda bunların neden yer almadığını sormayan habercilik anlayışının uzun zamandır soru sormayı bırakmış bir habercilik anlayışının tekrarı olduğu ifade edildi.

"DELİLLERİN AKSİNE MAKSATLI HABER YAPTIKLARI DÜŞÜNCESİNDEYİZ"

NTV tarafından en temel basın yayın ilkelerinin ihlal edildiği ifade edilen açıklamanın devamında şunlar söylendi:

“Kamuoyunu maniple etmek maksadıyla yapılan bu haberlerde, dosya içeriğinin tamamen aksine, delilleri çarpıtan ve sanıkları aklamaya dönük bu haberlerin maksatlı olduğu düşüncesindeyiz.

Talebimiz sonrasında, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince kabul edildiği üzere olayın meydana geldiği plazada yapılan ikinci keşif neticesinde, olaydan 1 yıl sonra halı ve koltukta bulunan lekelerin olayla ilgisi olup olmadığının soruşturulması neticesinde gelen raporla lekelerin maktül ve sanıklarla ilgisi olmadığı tespitini 'cinsel saldırı bulgusu yok' şeklinde haberleştiren anlayış en hafif tabiriyle maksatlıdır. Maktül Şule Çet’in bedeninde mevcut tükürük, prostat sıvısı, ancak cinsel saldırı ile gerçekleşmesi muhtemel ekimoz ve noktasal sıyrıkları, yine maktülün 10 parmağının 9’unda mevcut iki erkeğe ait tırnak altı dokusunu –ki bu 9 parmaktaki tırnak altı dokusundan ikisinin sanık Berk Akand’a ait olduğu tespitini- görmezden gelerek, 'Cinsel saldırı bulgusu yok' şeklinde yapılan haberciliği kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

SANIK MAHKEMEYE BAŞKA TELEFON SUNDU

Ayrıca sanıklardan Berk Akand’ın telefonundan mevcut verileri sildiği ve mahkemeye başka bir telefon sunduğuna ilişkin raporun bugün dosyaya girdiğini belirtilen açıklamada NTV, basın meslek ilkelerine, dosya gerçeklerine, soru sormaya, görüş almaya davet edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tahrir’de hükümet istifa sloganı yükseliyor

SONRAKİ HABER

Finlandiya'da emekçiler fazla mesai dayatmasına kabul etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa