16 Kasım 2019 13:26

EMEP'ten intiharlara dair açıklama: Böyle bir son yaşanmasın diye birlik olalım

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, son dönemde sıkça yaşanan intihar vakalarına dair yaptığı açıklamada "Sorunların çözümü işçiler, emekçiler olarak birleşmektir" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi, son dönemde yaşanan intiharlara dair açıklamada bulundu. Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan tarafından yapılan açıklamada, “Tek bir işçi, tek bir aile bir daha böyle bir çaresizlik, böyle bir son yaşamasın diye birlik olalım” denildi.

Arzu Erkan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Geçim sıkıntısı, borçlanma, işsizlik, yoksulluk, bütün bu keşmekeş içerisinde tek başına olmanın yarattığı çaresizlik duygusu... Arka arkaya yaşanan bu olaylara münferit diyebilir miyiz? 'Bunlar psikolojik sorunlar yaşayan insanlar' deyip işin içinden sıyrılabilir mi bu ülkeyi yönetenler? Bu ülkede iki hafta içinde 3 aile, yaşadığı çaresizlik karşısında ölümü seçmişse, bu düzendir sorumlusu, kendisi şatafat içerisinde yaşayıp bu ülkenin emekçilerini sefalete sürükleyen iktidardır sorumlusu. Bakan, 'ekonomi iyiye gidiyor' diyedursun TÜİK, ekonominin 3 çeyrektir daraldığını açıklıyor. Emekçiler işsiz, emekçiler yoksul, emekçiler çaresiz ama hükümet ABD ile silah alma pazarlığı yapıyor. Eğitim, sağlık, barınma, ulaşım gibi en temel haklar sadece parası olanın yararlandığı hizmetler haline getiriliyor. Yetmiyor, ekonomik krizin yükü, savaş harcamalarının tüm faturası halka kesiliyor, emekçilerin vergi yükünü artıracak paketler açıklanıyor. Tüm yaşadığımız bu sorunların tek bir çözümü var, işçiler, emekçiler olarak birleşmek, hakkımız olanın peşine birlikte düşmek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy'de ölü bulunan 3 kişilik aile toprağa verildi

SONRAKİ HABER

F oturumu: Yüzde 98 oranda engelli raporu olan Serdal Yıldırım serbest bırakılmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...