16 Kasım 2019 10:33

Öğrenci Hemşireler Derneği, alan dışı atamalara tepki gösterdi

Öğrenci Hemşireler Derneği (ÖHDER), alan dışı öğretim üyelerinin hemşirelik fakülteleri hemşirelik bölümlerine atanmasına tepki gösterdi.

ÖHDER logosu

Paylaş

Öğrenci Hemşireler Derneği (ÖHDER), alan dışı öğretim üyelerinin hemşirelik fakülteleri hemşirelik bölümlerine, usulüne uygun olmayan şekilde atanmasına tepki gösterdi. ÖHDER Yönetim Kurulunun konuyla ilglili yayınladığı açıklamada, bu durumun hemşirelerin bazı uygulama alanlarından çekilmesi hedefine yönelik olduğu belirtildi.

ÖHDER, Selçuk Üniversitesinin akademik kadro ilanında, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanında aranan niteliğin "Cerrahi uzmanı olmak" şeklinde ifade edildiğini, Halk Sağlığı Hemşireliği'nde ise "Doçentliğini Veteriner/Mikrobiyoloji bilim dalından yapmış olmak" şartının arandığını belirtti. Ayrıca Pamukkale Üniversitesinin akademik kadro ilanında da Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı için "Tıbbi Biyokimya alanında doktora yapmış ve UVB ışınının neden olduğu epidermal hücre hasarında mezenkimal kök hücre tedavisi ile ilgili çalışmaları olmak" şartının arandığı ifade edildi.

Üniversitelerin akademik kadro ilanlarında bu koşulların yer alması hemşirelik öğrencileri arasında tartışmaya yol açtı.

"ALANIMIZA YÖNELİK YAPILAN MÜDAHALEDEN KAYGILIYIZ"

ÖHDER'in açıklamasında alana yönelik yapılan bu müdahalelerin kendileri için kaygı yarattığı belirtilirken "Toplumun kaliteli bir bakım ve sağlık hizmeti alabilmesi için multidisipliner ekibin en temel üyesi olan hemşireliğin, hemşirelik alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından icra edilmesini ve biz hemşirelik öğrencilerine aktarılmasını istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı’na alan dışı atamaların yapılmasının nitelikli hemşirelerin yetişmesine engel olacağı belirtildi.

ÖHDER açıklamasının sonunda, üniversite rektörlüklerinden alan dışı verilen ilanların geri çekilmesi talep edidi ve "Bu hususta başlatılacak her türlü sürecin destekleyicisi ve sonuçlarının takipçisi olacağımızı bildirir, saygıyla kamuoyuna sunarız" ifadelerine yer verildi.

ÖHDER üyeleri sosyal medyada da #HemşireliğiHemşirelerÖğretir etiketi ile tepkilerini ifade ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünyada kadına yönelik şiddet atlası

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Gürer: Öğretmenler arasındaki ayrımı kaldırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...