15 Kasım 2019 07:42

AKP'li belediye başkanından Trabzonlu kadına: Sizi biz Müslüman yaptık

Maraş’ın AKP'li Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, esnaf ziyareti yaptığı sırada Trabzonlu bir kadına “Sizi biz Müslüman yaptık” dedi. Güngör'ün açıklaması tepki çekti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Maraş kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Trabzonlu olduğunu belirten bir kadınla yaptığı sohbet sırasında “Sizi biz Müslüman yaptık” ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, AKP’li Güngör sohbet ettiği bir kadının Trabzonlu olduğunu öğrenince “Sizi biz Müslüman yaptık” ifadelerini kullanınca, kadın şaşırarak “Ne demek yani o?​” sözleriyle tepki gösterdi.

Birçok yerel gazete ve televizyonda yer alan görüntülerin ardından Güngör'e tepkiler çığ gibi büyüdü.

SİYASİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu olmak üzere İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve şehrin önde gelen diğer isimleri de Hayrettin Güngör’e tepki gösterdi.

Güngör tepkiler üzerine sosyal medya hesabından özür dilerken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu da aradı. Başkan Zorluoğlu görüşmenin detaylarını, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı eski bir dostumdur. Sokakta Trabzonlu bir hemşerimize boş bulunarak maksadını aşan sözler söylediğini ifade etti ve özür diledi. Niyetlere bakmak lazım. Niyetinin halis olduğunu biliyorum. Ufak bir yol kazası diyelim ve üzerinde çok durmayalım diye öneriyorum” ifadeleriyle anlattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet 2018 yılında 2 milyon 354 bin TL faiz geliri elde etti

SONRAKİ HABER

Adana'da Evrensel gazetesiyle dayanışma etkinliği düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa