14 Kasım 2019 16:42

Diyarbakır, Mardin ve Van’da saha araştırması: Kayyum atmalarına destek yüzde 9.5

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi'nin Diyarbakır, Van ve Mardin’de yaptığı saha araştırmasında katılımcıların sadece yüzde 9.5'i “Kayyum atamalarını destekliyorum" yanıtı verdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, 8-10 Kasım 2019 tarihinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeyken kayyum atanan Diyarbakır, Van ve Mardin’de yaptığı saha araştırmasında, halkın kayyumlara destek düzeyi ve HDP’den beklentileri ölçtü. Toplamında 631 kişi ile yüz yüze tesadüfi anket yöntemi ile yapılan çalışmada, katılımcılar HDP’nin ne yapması gerektiği üzerine de fikir belirtiyor.

“Kayyum atamalarını destekliyor musunuz?​” sorusuna katılımcıların yüzde 81.3’ü desteklemezken, yüzde 9.5’i “Destekliyorum” yanıtını veriyor. “Kayyum atamalarına karşı HDP’nin tavrını yeterli buluyor musunuz?​” sorusunu da yanıtlayan katılımcıların yüzde 62.5’i “Yetersiz Buluyorum” diyor.

“Kayyum atamalarına karşı HDP ne yapmalı?​” sorusuna cevap verenlerin yüzde 36’sı “Kürt halkıyla birlikte kazanımları koruyarak, radikal tavır sergilemeli”, yüzde 11.6’sı “Fikrim yok”, yüzde 10.8’i “Meclisten ve tüm belediyelerden çekilmeli, sivil itaatsizlik”, yüzde 10.1’i “Yapabileceği bir şey yok”, yüzde 9.2’si “HDP kapsamlı bir öz eleştiri vermeli”, yüzde 9.2’si “Uluslararası kamuoyu oluşturmalı”, yüzde 5.7’si “Halkla arasındaki mesafeyi kapatmalı”, yüzde 4.1’i “Hukuki yollara başvurmalı”, yüzde 2,4’ü “Diğer siyasi partilerle birlikte kayyuma karşı ittifak oluşturmalı”, yüzde 1’i “HDP’den beklentim yok” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Veli, 10 kilometrelik şiirli yürüyüşle anıldı

SONRAKİ HABER

CHP'den, yerine kayyum atanan Orhan Çelebi'ye dayanışma ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...