14 Kasım 2019 16:31

Savcı Gazeteci Kibriye Evren’in tahliyesine itiraz etti

Gazeteci Kibriye Evren’in tahliyesine karşı itirazda bulunan savcı, Evren’in tekrar tutuklanması için yakalama kararının çıkarılmasını istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır merkezli yürütülen operasyon kapsamında geçen yıl 9 Ekim'de 142 kişiyle birlikte gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Kibriye Evren, "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 12 Eylül’de görülen duruşmasında tahliye edildi. Evren’in Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden tahliye edilmesine karşı mahkeme savcısı, itirazda bulundu.

TAHLİYE KARARINA KARŞI İTİRAZ

Tahliye kararına karşı yaptığı itirazda Savcı, “Dosya kapsamında sanığın üzerine atılı suçların niteliği, somut delillerin bulunması, ön görülen ceza miktarı, sanığın kaçma şüphesinin bulunması, bu nedenle adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı” değerlendirmesinde bulunarak, tahliye kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu savundu.

YAKALAMA KARARI ÇIKATILMASI İSTEMİ

İtirazında Evren’in tutuklu kaldığı süre itibariyle tutukluluk halinin devamına ilişkin kararın orantılı ve ölçülü olacağı değerlendirmesinde bulunan Savcı, tahliye kararının itirazen kaldırılmasına ve hakkında yakalama kararı çıkartılmasını istedi.

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazın yarın üst mahkeme olan Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce değerlendirilmesi ve karar vermesi bekleniyor. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Eski İngiliz istihbaratçısı Le Mesurier'in eşi hakkında yurt dışına çıkış yasağı

SONRAKİ HABER

Orhan Veli, 10 kilometrelik şiirli yürüyüşle anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...