14 Kasım 2019 08:29

İzmirliler jeotermal ihalelerinin iptalini istiyor: Yüzlerce dilekçe verildi

İzmir'de yurttaşlar jeotermal ihalelerine karşı ayakta. İhalelerin yapıldığı yerde toplanan yurttaşlar, yüzlerce dilekçe ile ihalelerin iptal edilmesini istedi.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

İzmir Valiliği tarafından İzmir’in 16 ilçesindeki 33 saha için yapılacak olan "Jeotermal kaynak sahası arama ve işletme haklarının açık teklif usulü ile kiraya verilmesine ilişkin" ihalenin yapıldığı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) önünde toplanan yurttaşlar, yüzlerce dilekçe ile ihalelerin iptalini istedi.

İzmir İl Özel İdaresi binası önünde toplanan İzmir halkı, dün ve bugün topladıkları, ihalelerin iptal edilmesini talep eden dilekçeleri YİKOB'a verdi. İhalelerin iptali için Karaburun'dan yedi otobüs gelen yurttaşlara, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da katıldı. İzmir’in birçok ilçesinden gelenlerin yanı sıra Aydın’da JES mücadelesi içindeki Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) üyeleri de İzmirlilere destek için YİKOB önüne geldi. Polisin kitleyi temsilen sadece 4 kişinin ihale yapılan yere girebileceği yönündeki sözlerine Karaburun’dan gelen köylüler tepki gösterdi.

ŞU ANA KADAR ÜÇ İLÇE İÇİN İHALEYE TEKLİF VAR

Yapılan görüşmelerin ardından iki avukatın ve köy muhtarlarının oluştuğu bir heyet, ihale yapılan salona geçerken kitle eski Sümerbank önünde toplanarak ihalelerle ilgili haberleri beklemeye başladı. Bu arada İl Varlıkları Koruma Müdürlüğünden bir görevli şu ana kadar Seferihisar, Kiraz ve Dikili için ihale başvurusu olduğu, diğer yerler için ise henüz başvuru gelmediğini belirtti. Gün boyu sürmesi beklenen ihalelerle ilgili kitlenin eski Sümerbank önündeki bekleyişi gazetemizin baskıya hazırlandığı saatlerde devam ediyordu.

ORTAKÖY MUHTARI İFADEYE ÇAĞRILDI

Öte yandan dün bir minibüs ile yapılan eyleme katılan Tirelilerden Ortakköy muhtarının dün yapılan eylemle ilgili ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Tireliler, gerek ilçede gerekse İzmir'de ihalenin yapıldığı yere gelirken "JES'lere hayır" sloganları ile yürümüşlerdi.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel newspaper Editor-in-Chief Fatih Polat acquitted of “insulting President”

SONRAKİ HABER

Nafaka Hakkı Kadın Platformu, nafaka ve istismar affına dair TBMM'de görüşmeler yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...