13 Kasım 2019 14:43

İşçiler Ataşehir Belediyesi önünde eylem yaptı: Atılan işçiler geri alınsın

Ataşehir Belediyesi önünde açıklama yapan işçiler, işten atılan ve direnişte olan işçilerin geri alınmasını, ücretlerin zamanında ve eksiksiz ödenmesini talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına üye işçiler, Ataşehir Belediyesi önünde yaptıkları açıklamada, işten atılan ve direnişte olan işçilerin geri alınmasını, ücretlerin zamanında ve eksiksiz ödenmesini istedi. İşçiler ayrıca Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin’in darbedilmesini de protesto etti.

Genel-İş’in eylemine DİSK’e bağlı Gıda-İş, Cam Keramik-İş, İletişim-İş, Hak-İş’e bağlı Liman-İş, direnişteki Valfsan işçileri, Genel-İş İstanbul 2 No'lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçileri, Emek Partisi ve HDP yöneticileri ve HDP Miletvekili Züleyha Gülüm de katıldı.

DİSK Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Sekreteri Cem Karasoy, 36 gündür Ataşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptıklarını belirterek “Toplu sözleşmenin tüm maddelerinin eksiksiz olarak uygulanmasını talep etmek, işçinin en büyük hakkıdır. Bu sözleşmenin en önemli maddesi iş güvencesini koruma altına alan disiplin maddesi ve ceza cetvelidir. Toplu iş sözleşmesinin bu hükmünde hangi durumlarda iş akdinin fesih edileceği açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, işten çıkarılan iki temsilci arkadaşımız için bu madde görmezden gelinmiş, uygulanmamıştır” dedi.

Ayrıca işçilerin ücretinin gecikmeli ödendiğini ve üyelerinin istifa ettirildiğini belirten Karasoy, “Ayrıca belediye yönetimi bina içindeki işçileri baskı ile istifaya zorlarken, binada bulunan delegelere böyle bir baskı uygulamayıp, siz istifa etmeyin, yakında şube olağanüstü seçime götürülecek türünde bir söylemde bulunmuşlardır. İstifa verdirilen delegeler yeniden üye yaptırılmıştır ve maalesef iki gün önce sendika genel merkez yönetiminin şubemizi olağanüstü seçime götürme kararını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu yaşanan durumu da hepinizin takdirine sunuyoruz” dedi. Karasoy, Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin’in de bu süreçte darbedildiğini hatırlatarak duruma tepki gösterdi.

DİSK Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan da Ataşehir Belediyesi ile imzaladıkları toplu sözleşmenin bazı maddelerinin işveren tarafından uygulanmadığını ifade ederek, “Bunun kabul edilir tarafı yoktur” dedi.

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm de “Sizler Ataşehir halkının haklarını savunmak, işçilerinizin haklarını da geliştirmek için seçildiniz. Seçildikten sonra rahat koltuklara, saraylara kapanmak, buradaki haklı talepleri duymamak kabul edilemez” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Bursa Şubesi: Geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için Ankara'ya

SONRAKİ HABER

Kültür Sanat-Sen, bütçeye dair açıklama yaptı: Perdenin ardında sömürü koşulları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...