13 Kasım 2019 10:53

Mimar Sinan Üniversitesinde intihar eden kardeşlerden Oya Yetişkin için anma

Fatih'te kardeşleri ile birlikte intihar eden Oya Yetişkin için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde anma töreni düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencileri ile Eğitim Sen üyeleri, Fatih'te kardeşleri ile birlikte intihar eden Oya Yetişkin için anma töreni düzenledi.

MSGSÜ'nün Fındıklı Kampüsünde düzenlenen anmaya, üniversite yönetiminin kararı nedeniyle basın mensupları alınmadı. Oya Yetişkin'in hatırası için fidan dikilen anmada, Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Beyzade Sayın konuşma yaptı. Ekonomik kriz sebebiyle intihar vakalarında önemli bir artış yaşandığını belirten Sayın, "Temel sebebi güvencesiz çalışma, iş koşullarının zorluğu ve yoksulluktur" dedi. Bu yoksulluğun bir sonucu olarak Oya Yetişkin ve kardeşlerinin intihara sürüklendiğini ifade eden Sayın, "Antalya'da aynı dramı tekrar iki çocuklu bir ailede yaşadık. Bu koşulları var eden düzene karşı durmak hepimizin sorumluluğudur" dedi. Sayın, bu koşullardan kurtulmak için dayanışmayı ve mücadeleyi öne çıkarmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Fatih ilçesinde 6 Kasım'da Cüneyt (48), Oya (54), Yaşar (56) ve Kamuran Yetişkin (60) kardeşler, kapısına "Dikkat siyanür var" yazılı not astıkları evlerinde ölü bulundu. Dört kardeşe yapılan ön otopside, kardeşlerin siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı. Anne-babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin, bu nedenle bir süredir ekonomik sıkıntı yaşadıkları öne sürüldü.

Öte yandan Oya Yetişkin hakkında 21 icra dosyası bulunduğu ve birçok noterliğin Yetişkin'in maaşına el konulması için talimat gönderdiği ortaya çıktı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayatını kaybeden Prof. Dr. Mümtaz Soysal İstanbul'da toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen: İBB'ye yönelik bütçe kısıntıları ve yetki gasbı uygulamaları kayyumdur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...