12 Kasım 2019 16:15

Eğitim Sen, Antep'te intihar eden öğretmen için açıklama yaptı

Eğitim Sen Antep Şubesi yaşadığı mobbingin intihara sürüklediği Öğretmen Saadet H. için açıklama yaptı: İhraç edildiği, güvencesiz çalıştırıldığı için birer birer kaybediyoruz arkadaşlarımızı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep’te Eğitim Sen, 11 Kasım günü yaşamına son veren sözleşmeli öğretmen Saadet H. için basın açıklaması düzenledi. Basın metnini şube kadın sekreteri Sara Alagöz okudu.

Saadet H.'nin intihar etmeden önce yaptığı sosyal medya paylaşımlarını hatırlatan Alagöz, paylaşımlardan Saadet öğretmenin maruz kaldığı mobingin onu intihara sürüklediğinin anlaşıldığını belirtti. Yaşanan durumun üzerinde ciddiyetle durulması gerektiğini ifade eden Alagöz "Yaşanan sorunun yüz bine yakın sözleşmeli öğretmenin sorunu olduğuna dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Öğretmenlik mesleğinin ve kamu hizmetinin hiçbir iş kolunda güvencesiz, geçici zamanlı istihdam biçimi olmaması gerektiğini söyleyen Alagöz, eğitim yöneticilerinin özellikle sözleşmeli ve güvencesiz çalışanlara karşı yaklaşımlarının, baskıcı, mobing içeren, ayrımcı yaklaşımlar olduğunu vurguladı.

Yapılacak adli ve idari tüm soruşturmaların takipçisi olacaklarını belirten Alagöz, “Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım usandım” cümlesiyle sözleşmeli çalıştırılan bir arkadaşımızı kaybettik. Hukuksuzca ihraç edildiği, ataması yapılmadığı, güvencesiz çalıştırıldığı, borçlarını ödeyemediği için birer birer kaybediyoruz arkadaşlarımızı! Artık yeter! Çözüm örgütlü, dayanışma içerisinde olmaktan geçiyor. Tüm eğitim ve bilim çalışanlarını, haklarına, iş güvencelerine ve geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz" diyerek açıklamayı sonlandırdı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Süryani ve Ermeni mezarları üzerine Millet Bahçesi yapılmasını Meclis’e taşındı

SONRAKİ HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadın sığınmaevi açacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...