12 Kasım 2019 15:40
Son Güncellenme Tarihi: 13 Kasım 2019 09:02

Tahliye edilmesinin ardından tekrar gözaltına alınan Gazeteci Ahmet Altan tutuklandı

Tahliye edildikten 9 gün sonra hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan ve gözaltına alınan Gazeteci Ahmet Altan tutuklandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Gazeteci Ahmet Altan, 4 Kasım Pazartesi günü cezaevinden tahliye edilmesinin ardından hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılarak tekrar tutuklandı.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan ve tahliye edilen Gazeteci Ahmet Altan hakkında, Başsavcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Ahmet Altan, İstanbul Göztepe'deki evinden polislerce alınarak emniyete götürüldü. Altan'ın Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin daha önce "darbeye teşebbüs" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları hükmünü bozmasının ardından yeniden yargılama yapan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinin, bozma ilamı doğrultusunda bu kez "silahlı terör örgütü üyeliği ve örgüte yardım" suçundan 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırdığı ve tahliye ettiği Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıkla ilgili verdiği hükümlere, Ahmet Altan yönünden itiraz etti. İtiraz, yasa gereği bir üst mahkeme olan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapıldı. 

"ADLİ KONTROL TEDBİRLERİNİN SANIĞIN HARİCİ DAVRANIŞLARI DİKKATE ALINARAK AMACA HİZMET ETMEDİĞİ.."

İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti sanık Altan hakkında, "Kaçma şüphesi, suçunun yasada belirtilen katalog suçlardan olması, konumu, sıfatı, eylemlerindeki yoğunluk, aldığı ceza miktarı, tutuklu kaldığı süre, eylemlerinin uzun süreye yayılmış olmasını dikkate alarak adli kontrol tedbirlerinin, harici davranışları da gözetilerek amaca hizmet etmediği" gerekçeleriyle, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 98 ve 100. maddeleri kapsamında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

TAHLİYESİNDEN 9 GÜN SONRA TEKRAR TUTUKLANDI

Karar doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Altan'ı Kadıköy Göztepe'deki evinden alarak emniyete götürdü. Evinden çıkarken çocuklarıyla vedalaşan Altan, Eyüp Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesindeki emniyet yerleşkesine götürüldü.

Altan'ın, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ALTAN'IN AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu tutuklama kararına itiraz etti. Çalıkuşu, "Yasada olmayan bir dayanak uydurularak tahliye kaldırıldı" dedi.

Çalıkuşu, “Karar mahir bir şekilde medyaya derhal sızdırılmıştır. Karar sanık tarafında olmadığına ve saat 17.00 de yazıldığına göre bu karar medyaya 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiştir. Bu durumun yasal ve mesleki sorumluluğu vardır, cezai müeyyidesi bulunur” ifadesini kullandı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım'da verdiği kararla, "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Tutuklu sanıklardan Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek'in 11 yıl üçer ay, Şükrü Tuğrul Özşengül'ün ise 12 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştıran heyet,  tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın ise beraatine yönelik hüküm kurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari’de 5 bölgede giriş çıkış yasağı

SONRAKİ HABER

Süryani ve Ermeni mezarları üzerine Millet Bahçesi yapılmasını Meclis’e taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...