11 Kasım 2019 16:05

2 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan şoför serbest bırakıldı

Afyon’da 2 yaşındaki Perisu Kanak'ın yaşamını yitirmesine neden olan şoför suçlu bulunmasına rağmen serbest bırakıldı, babası isyan etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Afyon’da yolcu otobüsünün devrilmesinin ardından 2 yaşındaki Perisu Kanak yaşamını yitirdi, ancak şoför suçlu bulunmasına rağmen serbest bırakıldı. Evrensel'e konuşan Baba Hıdır Kanak, “Daha bizim yaralarımız tazeyken devletin, kolluk görevlilerinin suçlu olduğunu tespit ettikleri şoför neden salıverilir? İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı” dedi.

Afyon yakınlarında geçtiğimiz ay B.G’nin kullandığı İstanbul Kalesi firmasına ait otobüs aşırı hız ve şoförün uyuması sonucunda kaza yaparak devrilmiş, 2 yaşındaki Perisu Kanak yaşamını yitirirken otobüste bulunan 40 yolcu yaralanmıştı. Olay sonrasında tutuklanan şoför ise serbest bırakılmıştı. Duruma tepki gösteren Baba Hıdır Kanak, şoför BG’nin polis tarafından aşırı hız yapma ve uyumaktan suçlu bulunduğunu söyleyerek şoförün tekrar tutuklanmasını talep etti. Baba Kanak, “Kazadan hemen sonra şoför tutuklandı. Ben ve eşim yaralı olarak hastanede ameliyat olduk. Daha bizim yaralarımız tazeyken devletin, kolluk görevlilerinin suçlu olduğunu tespit ettikleri şoför neden salıverilir? Bizi adalet bir kez daha yaraladı. Adalet tamamen yerin dibine battı bizim için” dedi.

‘ÇOCUĞUM İÇİN ADALET İSTİYORUM’

“İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı” diyen baba Kanak, “Bu kadar ihmal varken, bir çocuğun ölümünden sorumlu biri nasıl serbest bırakılıyor? Türkiye’de adalet, hukuk sistemi böyle olmamalı, trafik suçlarına verilen cezalar ağırlaştırılmalı. Ben çocuğum için adalet istiyorum. Bizim ciğerimiz yandı” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Hong Kong protestolarında bir öğrenci polis tarafından vuruldu

SONRAKİ HABER

AB, Türkiye’ye yaptırım çerçeve belgesini onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...