08 Kasım 2019 15:11

TGC: Gazeteci kıyımından endişeliyiz

Hürriyet çalışanlarının sendikalaştıkları için işten çıkarıldığına dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, "Gazeteciliğin tüm saygınlığını yitirmesinden endişe duymaktayız" açıklaması yaptı.

Hürriyet logosu

Paylaş

Hürriyet’te Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi gazetecilerin işten atılmasıyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, “Gazetecilik mesleğinin ülkemizde tüm saygınlığını yitirip artık yapılamaz duruma gelmesinden endişe ve üzüntü duymaktayız. Tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya, baskılara direnmeye ve örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi.

Son yıllarda Türkiye’de medya sektörünün gerek baskılar, gerek el değiştirmeler ve olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle yaşadığı bunalımın, Hürriyet’teki toplu işten çıkarmalarla yeni bir boyut kazandığı belirtilen açıklamada, “Demirören Medya Grubu yönetimi tarafından geçmişte bu sektörde eşine rastlanmamış bir yöntemle, evlerine noter aracılığıyla gönderilen bildirimlerle topluca işten atılmışlardır. Gazetecilik mesleğinin ülkemizde tüm saygınlığını yitirip artık yapılamaz duruma gelmesinden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak derin endişe ve üzüntü duymaktayız. Meslektaşlarımızın sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları ileri sürülmektedir. Demokratik ülkelerde sendikalaşma son derece olağan bir çalışan hakkıdır. Bu hakkın gazeteci kıyımına neden olması ise vahim bir olaydır. İktidar eliyle yeni medya yapılanması, haber odaklı gazeteciliği yok saymaktadır ve halkın haber alma hakkını engellemektedir. Tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya, baskılara direnmeye ve örgütlenmeye davet ediyoruz” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İntihar ettiği öne sürülen Nadira Kadirova'nın elinde atış izine rastlanmadı

SONRAKİ HABER

Sistematik şiddet gören Ayşe Gül Cora: Yaşamak istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...