08 Kasım 2019 07:10
Son Güncellenme Tarihi: 08 Kasım 2019 10:35

Aksaray'da otizmli çocukların yuhalandığı okulun müdürü açığa alındı

Aksaray'da otizmli çocukların bulunduğu okuldaki iddialarla ilgili okul müdürü açığa alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aksaray’da otizmli çocukların yuhalandığı Mehmetçik İlkokulu'nun müdürü Kuddusi Kurt Milli eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, açığa alınan okul müdürünün yerine yeni müdürün görevlendirildiğini belirtti. Yetkililer, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Müfettişler soruşturmayı yürütüyor. Okula psikojik destek için sosyal ekibimiz görevlendirildi. Velilerimizle görüşmelerimiz de yapılıyor" dedi.

BAKAN SELÇUK: AKSARAY'A MÜFETTİŞ GRUBU GÖNDERDİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aksaray'a müfettiş grubu gönderildiğini bildirdi. Selçuk "Konunun bütün boyutlarıyla açığa kavuşabilmesi için de Ankara'dan bir müfettiş grubunu göndererek soruşturma süreçlerimizi başlattık" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliğinde (TBB) düzenlenen "Eğitim ve Yerel Yönetimler Çalıştayı"nda konuşan Selçuk, "Bu konuda kamuoyuna açıklayacağımız yeni çalışma ve projelerimiz olacak. Akranlarıyla birlikte aynı sınıfta kaynaştırma olarak eğitimlerine devam eden otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarımızın destek alabilmesi için 'kolaylaştırıcı kişi' anlamında yeni bir çalışmanın önünü açmaya çalışıyoruz. Bunun teknik detaylarını da ayrıca kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı. 

MECLİS KOMİSYONU AKSARAY'DA ARAŞTIRMA YAPACAK

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik, salı günü Aksaray'da yerinde araştırma yapılacağını söyledi. Çelik, "Orada hem valiliği dinleyeceğiz hem de aileleri iki taraflı dinleyeceğiz. Okulda inceleme yapacağız. Tavsiyemizi, raporumuzu da ilgililere ileteceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aksaray'daki otizmli çocukların aileleri konuştu: Çocuklarımız arka kapıdan sokuluyor

SONRAKİ HABER

Mehmet Ayvalıtaş davasında beraat kararı üst mahkemeye taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...