07 Kasım 2019 06:19

Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlier'in 15 yıla kadar hapsi istendi

Görevden alınarak tutuklanan Kocaköy Belediyesi Eş Başkanı Rojda Nazlıer için 15 yıla kadar hapis cezasi ıstendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Evine 20 Ekim'de yapılan baskınla gözaltına alınıp görevden uzaklaştırılarak tutuklanan Diyarbakır'ın Kocaköy İlçe Belediyesi Eş Başkanı Rojda Nazlıer hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Nazlıer'e 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 2 açık bir gizli tanığın Nazlıer aleyhine verdiği ifade dikkati çekti. 

GÜN ALEYHTE İFADE VERDİ

Pişmanlık Yasası'ndan faydalanan iki tanığın Nazlıer'in gözaltına alınmasından 13 gün önce -8 Ekim 2019'da- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadelere dikkat çekilen iddianamede, bir gizli tanığın ise Nazlıer'in tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği sırada aleyhine ifade verdiği ortaya çıktı.

Açık tanıkların ne zaman teslim oldukları, teslim tarihlerinde neden Nazlıer hakkında ifade vermedikleri ve 2 tanığın neden aynı gün aleyhte ifade verdikleri gibi soruların açıkta kaldığı iddianamede, açık tanıkların bazı yerlerde çelişkili bazı yerlerde ise birebir aynı ifadeleri dikkatlerden kaçmadı.

İddianamede, gizli tanık Lice-2019'un 2016 yılında gerçekleşen sevk, lojistik, toplantılardan haberdar olduğunu beyan etmesine rağmen söz konusu olaylar olurken neden güvenlik güçlerine ihbarda bulunmadığı, 3 yıl sonra belediye başkanı seçilen Nazlıer'in tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilirken alelacele ifade verdiği sorusunun yanıtı ise havada kaldı. 

NAZLIER’E 15 YIL HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Nazlıer'in Newroz'a katılması, açlık grevleri sırasında yaşamına son veren Zülküf Gezen'in taziyesine katılması ve HDP'nin seçim sonuçlarına ilişkin HDP Diyarbakır İl Binası önünde yaptığı programa katılması suçlama konuları arasında. 

İddianamede, gizli ve açık tanık beyanları ile Nazlıer'in katıldığı eylem ve etkinlikler birlikte değerlendirildiğinde üzerine atılı "örgüt üyesi olmak" suçunu işlediği değerlendirilerek Nazlıer'in 7 yıl 6 ay ile 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

İddianameyi kabul eden Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için 27 Ocak 2020'ye gün verdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tıp merkezi sahibi doktor, yanında çalışan kadın doktoru tabancayla vurdu

SONRAKİ HABER

Rize'de yer altından çıkan buharın sırrı araştırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...