27 Ekim 2019 14:02

Selçuk Mızraklı, Keziban Yılmaz ve Rojda Nazlıer Kayseri’ye sevk edildi

Yerlerine kayyum atandıktan sonra tutuklanan seçilmiş belediye başkanları Selçuk Mızraklı, Keziban Yılmaz ve Rojda Nazlıer Diyarbakır’dan Kayseri’ye sevk edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan ve 22 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Eş Başkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer kaldıkları Diyarbakır’dan Kayseri’ye sevk edildi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde kalan Mızraklı, Kayseri Kapalı Cezaevine; Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde kalan Yılmaz ile Nazlıer ise Kayseri Kadın Kapalı Cezaevine sevk edildi.

Eş Başkanların avukatların verdiği bilgilere göre, dün saat 05.00 civarında Mızraklı, Yılmaz ve Nazlıer beraber sevk edildi. Sevkin hangi gerekçeyle yapıldığı öğrenilmedi.

İTİRAFÇILARININ TAHLİYE OLDUĞU CEZAEVİ

Mızraklı ve Yılmaz hakkında ifade veren “Pişmanlık Yasası”ndan faydalandıktan 3 yıl sonra 31 Mart yerel seçimlerine 11 gün kala ifadesi alınan Hicran Berna Ayverdi, belediye eş başkanlarının tutuklanmasının ardından kaldığı Kayseri Kadın Cezaevinden tahliye edilmişti. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş İzmir Şubesi kapışma içinde, işçiler ekmek derdinde

SONRAKİ HABER

2019 yılı tarım destekleri de hayal kırıklığı oldu: Bu gidişle çiftçilik yapmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa