06 Kasım 2019 14:04

Erdoğan "dindar nesil" hayalini yineledi, toplumsal sorunların çözümünü dine bağladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'nde yaptığı konuşmada dindar nesil yetiştirme hayalini yineledi, imam hatipli öğretmen azlığından şikayet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'nde konuştu. Erdoğan, buradaki konuşmasında dindar nesil yetiştirme hayalini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilahiyat mezunlarının öğretmenlik yapma konusunda tereddüt yaşadığını ifade ederek "Öğretmen bulmada maalesef sıkıntı yaşıyoruz. Nedense ilahiyat mezunları öğretmen olmaya teşebbüs etmiyor. Öğretmen olmak için gayret etmiyor ve şu anda birçok imam hatiplerde Kur'an derslerinin boş geçtiğini biliyorum. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine hoca bulunmuyor dersem, yalan söylemiş olmam" dedi.

"DİNDAR NESİL" HAYALİNİ YİNELEDİ, TOPLUMSAL SORUNLARIN DİN İLE ÇÖZÜLECEĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Dindar bir gençlik yaratma hayalini tekrar dile getiren Erdoğan, "İnşallah dindar bir gençlik, dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek. Bunu başardığımız takdirde, çarşıda, sokakta, pazarda o zaman tinercisini, hırsızını, Allah'ın izniyle o zaman görmeyiz veya minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz, niye? Çünkü dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır. Dolayısıyla o yola tevessül etmeyecek. Bu konularda atılacak adımlarla dindar neslin olduğu bir ülkede, inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini menfaat, makam, mevki için değil Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır" diyerek toplumsal sorunların da din eliyle çözüleceğini öne sürdü.

İmam hatiplere yönelik olumsuz kampanyalar yürütüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip liseleri ile diğer liseler arasında hiçbir fark olmadığını iddia etti.

ERDOĞAN, "BAĞDADİ'NİN EŞİ YAKALANDI" DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında IŞİD lideri Bağdadi'nin eşinin yakalandığını söyledi. Erdoğdan, "Amerika 'Bağdadi kendini tünelde imha etti' diyerek bununla çok ciddi kendilerine göre bir iletişim kampanyası başlattılar. Biz de hanımını yakaladık ama bakın biz bir yaygara yapmadık. İlk defa şimdi, bugün açıklıyorum" şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca Bağdadi'nin kız kardeşinin ve eniştesinin de yakalandığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zeynep Altıok hakim karşısına çıktı: Duruşma 19 Aralık'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Tahrir’de hükümet istifa sloganı yükseliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa