05 Kasım 2019 18:27

Sancaktepe'de bir kadını kaçırarak gasbeden kişi tutuklandı

Sancaktepe'de bir kadın, 2 kişi tarafından bir minibüse zorla bindirilerek kaçırıldıktan sonra ormanlık alanda gasbedildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Sancaktepe'de bir kadın, aynı işyerinde çalıştığı kişi ve beraberindeki bir başka kişi tarafından bir minibüse zorla bindirilerek kaçırıldıktan sonra ormanlık alanda gasbedildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı. Olaya tanık olan ve kaçırılan kadını kurtarmak için yolcularla birlikte uzun süre aracı takip eden otobüs şoförü yaşananları anlattı.

DHA'nın haberine göre, Sancaktepe'de 25 Ekim'de yaşanan olayda iddiaya göre, Tuğba Y. adlı bir kadın, aynı işyerinden arkadaşı olan Recep Ç. ile beraberindeki Serdar G. tarafından zorla minibüse bindirilerek kaçırıldı. Ormanlık alana götürülerek çantası ve cep telefonu gsabedilen Tuğba Y., bu kişilerin elinden kurtularak kaçtı. Tuğba Y. polise giderek başına gelenleri anlatırken, kaçırma anlarının bir yurttaşın cep telefonu kamerasına kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerde, Özel Halk Otobüsü şoförünün kaçırılan kadını kurtarmak için yolcularla birlikte uzun süre çarpa harcadığı görülüyor. Şoförün, kadının kaçırıldığını gördükten sonra güzergahını değiştirip minibüsü Sultanbeyli Hasanpaşa Mahallesi'ne kadar takip ettiği, burada yakalayarak önünü kestiği kameraya yansıyor. Otobüsten inen yolcuların minibüstekilere engel olmaya çalıştığı ve minibüstekilerin araçlarını sürerek kaçmayı başardığı da görüntüleniyor.

"KADINI ZORLA İÇERİ ALMAYA ÇALIŞTI"

Otobüs Şoförü Cüneyt Orakçı yaşadıklarını anlatırken, "Durakta yolcu alıyordum. 100 metre ileride ışıklarda tesettürlü bir kadın vardı, karşıdan karşıya geçecekti. Bir siyah araç yanaştı kadının yanına. Kadını zorla içeri almaya çalıştı. O an neler olduğunu tam anlayamadım. Kadın araçtan inmeye çalıştı. Kaçırmaya çalışan kişi, elindeki bezi kadının ağzına tutup onu bayıltmaya çalıştı. O an anladım kadını kaçırmaya çalıştığını. Minibüsü solladım, minibüs arkamda kaldı. Korna, selektör yaparak yol istedi benden. Yol vermedim. Yolcularla birlikte bir cesaret geldi ve yolun ortasında durdum ve aracın önünü kestim. Yolcularla birlikte o kişiye müdahale ettik. Bu sırada araç geri geri gelerek solumdan kaçtı. Bir arkadaş sert bir yumruk atarak aracın camını kırdı. Minibüs kaçtı. Hemen emniyete bir bilgi verdik. Sonradan öğrendik yakalanmışlar. Gözümü karartım kestim yolunu aracın" dedi.

1'İ TUTUKLANDI

Tuğba Y.'nin şikayeti sırasında verdiği ifade ve otobüsteki yurttaşın cep telefonuna kaydettiği görüntülerin ardından polis olaya ilişkin çalışma başlattı. Polis, Tuğba Y.'nin işyerinden arkadaşı Recep Ç. ile beraberindeki Serdar G.'yi gasbettikleri kadına ait eşyalarla birlikte gözaltına aldı.

Emniyette getirilen şüphelilerden Recep Ç.'nin 4 ayrı yaralama olayından dolayı poliste kaydının olduğu belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Recep Ç. tutuklanırken, Serdar G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yemen'in güneyindeki krizi sonlandırmak için anlaşma imzalandı

SONRAKİ HABER

Selçuk Mızraklı'ya 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...