05 Kasım 2019 16:30

Avcılar'da Seda Kurt'un katledilmesi protesto edildi: Hayatımızdan vazgeçmiyoruz

Seda Kurt'un eşi tarafından öldürülmesi Avcılar'da protesto edildi. Emine Bulut'un "Ölmek istemiyorum" sözünü hatırlatan kadınlar, "Hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmiyoruz" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Avcılar'da kadınlar, eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Seda Kurt ve şiddete maruz kalan diğer tüm kadınlar için eylem yaptı.

Avcılar Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Havuz Meydanı’nda toplanan 100'ü aşkın kadın, Seda Kurt adlı kadının eşi tarafından katledilmesini protesto etti. Eyleme Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Kadın Meclisi Başkanı Gülten Yarbasan, Avcılar’da yaşanan kadın cinayetinin arkasında kadın katillerine indirim uygulanması bulunduğunu vurguladı. Yarbasan, Türkiye’de her gün yeni kadın cinayeti işlendiğini, geçen ekim ayında erkekler tarafından 36 kadının öldürüldüğünü, bu yıl öldürülen kadın sayısının 351 olduğunu söyledi.

"HAYATIMIZDAN DA HAKLARIMIZDAN DA VAZGEÇMİYORUZ"

Yarbasan, "Bugün Seda Kurt’u konuşuyoruz. Peki ya Emine Bulut? Kızının gözü önünde kocası tarafından vahşide boğazı kesilerek öldürülen Emine’nin ‘Ölmek istemiyorum’ çığlığı hâlâ kulaklarımızda değil mi? Bu çığlıkları daha ne kadar duyacağız? Biz kadınlar bugün Seda ve kadın cinayetlerine kurban giden tüm kadınlarımız için haykırıyoruz. Susmayacağız. 'Ölmek istemiyorum' çığlıklarına kulaklarımızı tıkamayacak, yaşam hakkımızı savunacağız. Hayatın içindeyiz, özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz. İnsanca yaşam hakkımızı elimizden alamayacaksınız. Hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmiyoruz." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Avcılar'da Ercan A. adlı katil erkek, 4 Kasım'da, dini nikahlı eşi Seda Kurt’u çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. Seda Kurt'un annesi Bedia Akar, kızının daha önce kadın sığınma evinde güvenlik görevlisi olduğunu belirterek, "Kızım, görev yaptığı dönemde kadına şiddeti önlemek isterken bir kişi tarafından bacağından bıçaklanmış, bacağına 12 dikiş atılmıştı. Şimdi şiddet kurbanı oldu" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Nedim Türfent: İçeride kaldığım her günün mesuliyeti AYM ve AİHM’dedir

SONRAKİ HABER

Meclis’te 4 Kasım tartışması | Tanrıkulu: Meclisin iradesini yargıya ipotek ettik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa