04 Kasım 2019 09:12

Avcılar'da kadın cinayeti: Seda Kurt'u çocuklarının önünde öldürdü

Avcılar'da Ercan A. isimli bir erkek, Seda Kurt’u tartışma bahanesiyle biri 2 yaşında olmak üzere 2 çocuğunun ve annesinin gözü önünde bıçaklayarak öldürdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Avcılar'da oturan Ercan A., birlikte yaşadığı Seda Kurt’u (40), biri 2 yaşında olmak üzere 2 çocuğunun gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. Kaçan Ercan A., polis tarafından aranıyor. Seda Kurt'un annesi Bedia Akar, kızının daha önce kadın sığınma evinde güvenlik görevlisi olduğunu belirterek, "Kızım, görev yaptığı dönemde kadına şiddeti önlemek isterken bir kişi tarafından bacağından bıçaklanmış, bacağına 7 dikiş atılmıştı. Şimdi şiddet kurbanı oldu" dedi. 

Olay, bugün saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Ercan A., tartışma bahanesiyle birlikte yaşadığı eşi Seda Kurt'u karnından defalarca bıçaklayarak kaçtı. Ercan A. kaçarken, bıçağı da çaprazdaki binanın girişine attı. Seda Kurt, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokakta ve olayın meydana geldiği evde inceleme yaptı. Kadının ilk eşinden olan oğlu şunları anlattı: "Olay, saat 07.30 gibi 2 yaşındaki kardeşimin gözü önünde oldu. Bu adamın daha önceden intihar girişimi var. Annemi daha önce de dövme olayları vardı. Bayağı ayrı kaldılar. Bir iki haftadır da kardeşim için bir araya gelmişlerdi."

SIĞINMA EVİNDE ŞİDDETİ ÖNLEMEK İSTERKEN BIÇAKLANMIŞ

Kızını kaybeden Bedia Akar, öldürülen kızı Seda Kurt’un daha önce kadın sığınma evinde güvenlik görevlisi olduğunu anlatırken, "Kızım, görev yaptığı dönemde kadına şiddeti önlemek isterken bir kişi tarafından bacağından bıçaklanmış, bacağına 7 dikiş atılmıştı. Şimdi şiddet kurbanı oldu” dedi. Bedia Akar, olay sırasında evde olduğunu, tüm çabasına rağmen damadını durduramadığını, torununun annesinin bıçaklandığını gördüğünü söyledi. Akar, çeşitli suçlardan defalarca yakalanan damadının Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında zaman zaman karakola giderek imza attığını anlattı.

Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçan, 41 yaşındaki Ercan A.’yı yakalama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şüphelinin kasten yaralama, uyuşturucu kullanmaktan suç kaydı bulunduğunu belirledi. Soruşturma sürüyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Başak Demirtaş’tan Selahattin Demirtaş’a ziyaret: Yıllar eskitemez sevdayı

SONRAKİ HABER

Sinema eleştirmenleri: Altın Portakal tarihi tartışmalarla doludur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...