31 Ekim 2019 12:50
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ekim 2019 16:28

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Eren Erdem tahliye oldu

4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan CHP Eski Milletvekili Eren Erdem tahliye oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Eski Milletvekili Eren Erdem’in tutkluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. DHA'da yer alan habere göre İstinaf Mahkemesi, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan CHP Eski Milletvekili Eren Erdem'in tahliyesine karar verdi. 

Eren Erdem, tahliye kararının duyurulmasının ardından Twitter hesabından "Son kararınız mı?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Erdem, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinin, kendisine verdiği cezayı uygun bularak yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesini kararlaştırması sonrasında, tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumlarından çıktı.

Erdem, cezaevine ait bir minibüsle getirildiği TEM Otoyolu kenarındaki bir dinlenme tesisinde, iki CHP'li tarafından karşılandı. CHP'liler Erdem'e bağlamasını verdi.

Burada açıklama yapan Erdem, "Türkiye'nin çoğulcu, katılımcı demokrasiyle, hürriyetle, adaletle buluşması için elimizden gelen mücadeleye siyasi, demokratik platformda devam edeceğiz" dedi.

Yargıtay sürecinin devam edeceğini aktaran Erdem, avukatlarının gerekli başvuruyu yapacaklarını kaydetti.

ERDEM: 28 ŞUBAT’TA ZULME UĞRAYANLAR BUGÜN ZULMEDİYOR

Tahliyesinin ardından CHP Silivri İlçe Başkanlığına gelerek burada açıklama yapan Erdem, 28 Şubat döneminde zulme uğrayanların şimdi aynı zulmü uyguladığını ifade etti.  Erdem’in açıklamasından öne çıkan bölümler şöyle:

“28 Şubat’ta zulmedenlere benzeyen bir güruh rehin aldı ama ben bana zulmedenlere benzememeye and içmiş bir siyasetçi, demokratım, cumhuriyet çocuğuyum. Cezaevine bir CHP’li olarak girdim ve bir CHP’li olarak çıktım. Mücadelemize devam edeceğiz. Demokratik, barışçıl platformdaki mücadelemizi sürdüreceğiz. En büyük temennim, cezaevinde bıraktığım, haksız yere orada olan arkadaşların da özgürlüklerine kavuşmasıdır.

Ben Osman Kavala’yla yan yana koğuşlarda kaldım, aramızda bir cam vardı. Birbirimizle bağırarak konuşurduk, o sabahları erken kalkar, yürüyüş yapar, beni de teşvik ederdi. Ben 450 kilometre yürüdüğüm için yeter demiştim ama onun sayesinde 490 gün boyunca yürüdüm.”

NE OLMUŞTU?

17-25 Aralık sürecinde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile Karşı Gazetesi sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 11 sanık yargılanmış, Eren Erdem'in tahliyesine karar verilmişti. Eren Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmiş ve haftada 2 gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme şartı ile adli kontrolle serbest bırakılması kararı verilmişti.

Tahliye kararı sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı sonucu Erdem hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmış ve görülen duruşmada Eren Erdem'in "silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım'' ve ''göreve ilişkin sırrın açıklanması'' suçlamalarıyla 8 buçuk yıldan 19 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eren Erdem ve Sincan Cezaevinde bulunan Gazeteci Hüseyin Aykol için geçtiğimiz hafta tahliye başvurusunda bulunulmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan’daki protestolarda asker müdahalesi sonucu 9 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Başvuru süresi sona erdi: Mülteciler geri göndermeyle yüz yüze

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa