31 Ekim 2019 04:39

Kaz Dağları'nda direniş 100 gündür sürüyor: Onlar gitmeden biz gitmeyeceğiz

Kanadalı şirket Alamos Gold tarafından Çanakkale’nin Kirazlı köyünde yürütülen altın madeni projesinin durdurulması için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti 100 gündür devam ediyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kaz Dağları’nda Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından Çanakkale’nin Kirazlı köyünde yürütülen altın madeni projesinin durdurulması için yaşam alanı savunucuları ve yerel halkın başlattığı Su ve Vicdan Nöbeti 100 gündür devam ediyor. "Maden şirketi gitmedikçe biz de buradan gitmeyeceğiz" diyen yaşam alanı savunucularının tek hedefi maden firmasının bölgeden gitmesi.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, maden projesi için 195 bin ağacın kesildiğinin ortaya çıkmasının ardından bölgeye giderek eylemler yapan yaşam alanı savunucuları, kurdukları 30’a yakın çadırda yaşamayı sürdürüyor. Zor şartlarda gece gündüz nöbet tutan yaşam alanı savunucuları, her gün iki kere maden sahasına giderek ağaç kesimi olup olmadığını kontrol ediyor. Yaşam alanı savunucuları, "Bizim eylemlerimiz ve direnişimiz sayesinde 13 Ekim tarihinde yenilenmesi gereken ruhsat yenilenmedi. Bu bizim için bir kazanımdır. Onlar burayı terk etmeden biz buradan ayrılmayacağız. Havalar soğuyor, yağmurlar yağıyor, ama biz vazgeçmeyeceğiz. Sahra çadırı kuruldu ve orada soba yakıp kış şartlarında nöbete devam etmeye kararlıyız. Biz direniyoruz, onlar gidecek" diye konuştu.

Her Yer Kazdağları platformu, Kirazlı Altın Madeni proje alanında işletme ruhsatının yenilenmemiş olmasına rağmen ağaç kesimi ve inşaatın devam ettiğini duyurmuş ve dün suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kanada, Katalan lider Puigdemont'un ülkeye girişine izin vermedi

SONRAKİ HABER

Pakistan'da yolcu treninde yangın: 74 ölü, 40'tan fazla yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...