30 Ekim 2019 11:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani de kontrolümüz altına girmeli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında güvenli bölgenin sınırlarının genişletilmesini istedi: Kobani’nin de kontrolümüz altına girmesi lazım.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan hem güvenli bölgenin genişletilmesini istedi, hem de Kobanê’nin de Türkiye kontrolü altına girmesi gerektiğini savundu.

Konuşmasında güvenli bölge sınırlarının genişletilmesine ilişkin de şöyle dedi:

“Muhataplarımızı ikaz ediyorum, güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz. Terör örgütünün saldırıları devam ederse harekatımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Şimdilik elimizdeki kazanımları güçlendirmeye bakacağız.”

“CUMHURİYET’E SAÇMALIKLARLA LAYIK OLUNMAZ”

Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

“Marmaray’ı bir 29 Ekim günü hizmete açtık. Gurur abidelerimizden YHT gar binasını hizmete aldık. Geçen yıl da İstanbul Havalimanı’nın resmi açılışını yaptık. Cumhuriyete, birilerinin yapageldiği gibi özenti kokan saçmalıklarla değil en büyük hizmetleri kazandırarak layık olunur.

“GRUBUMUZU ZORDA BIRAKMAYALIM”

Parlamento çalışmalarımızda karar yeter sayısı noktasında grubumuzu darda zorda bırakmayın. Önce toplantı yeter sayısı, karar yeter sayısı. Aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız. Salı, çarşamba, perşembe Meclis’teki çalışmalarda sürekli bulunmamız lazım.

“DEVLETİMİZİN RESMİ SINIRI”

Artık hiç kimse Türkiye deyince Edirne ile Kars, Sinop ile Hatay arasında sınırlı bir coğrafyayı anlamıyor. Bu sadece devletimizin resmi sınırı. Gönüllerimizin sınırı ise tüm dünyayı kucaklayacak genişliğe sahiptir. Bu büyük coğrafyada Türk bir medeniyetin adıdır.

“ASKER SELAMINA ARA VERMEYECEĞİZ”

Bunlar Barış Pınarı Harekatı nedeniyle askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır. Bir kız tekvandocumuz asker selamını çakıyor, bunlar korkuyor. Tablo bu. Onun için biz durmadan kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Selamımıza da ara vermeyeceğiz.

SURİYE OPERASYONU

Tel Abyad-Resulayn arası kontrol altında. Bizim için yeterli mi, değil. Bir diğer önemli adım da, Tel Rıfat’ın batısına doğru. Tel Rıfat’ın batısına doğru giriyoruz, eski adıyla Ayn El Arab olan Kobani’nin de teröristlerden boşalıp, kontrolümüz altına girmesi lazım. Buraya Suriyeli kardeşlerimiz girecek, gerçek sahipleri girecek.

Hep sloganik “Ne kadar kalacaksınız?​” diye soruyorlar. Ben de diyorum, siz ne zaman çıkıyorsunuz onu söyleyin. Muhataplarımızı ikaz ediyorum. Bu hattın dışından gelen saldırılara karşılık verecek ve güvenli bölge sahasını genişleteceğiz. Cuma günü Ruslar ile devriyeyi başlatıyoruz.

“ABD’NİN KARARINI TANIMIYORUZ”

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki tasarılardan biri sözde Ermeni soykırımı iddilarıyla ilgili. ABD kamuoyunda ülkemiz aleyhine oluşan hava kullanılarak geçirildi. Fırsatçılık yapıldı. Tüm dünyaya sesleniyorum bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Buna rağmen ülkemize atılan iftiranın bir ülke parlamentosunda kabul edilmesinden üzüntülüyüz. Dedik ki, bu iş tarihçilerin işidir. Bu iş arkeologların işidir. Arşivlerimizde 1 milyonun üzerinde belge var. Ermeniler bugüne kadar herhangi bir arşiv sunamadılar. Yok ki sunsunlar. Bu adımı, bu kararı biz tanımıyoruz. Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen diğer tasarı ipe sapa gelmez iddialarla yaptırım talebiyle ilgilidir. Hiçbir tutarı olmayan bu tasarıyı da şiddetle reddediyoruz.

ABD KONUSUNDA KARARSIZIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısından çıkışında gelen “ABD’ye gidecek misiniz?​” sorusuna ise, “Şu an henüz kararımı vermedim. Soru işaretleri var” şeklinde yanıt verdi. Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’ın daveti ile 13 Kasım’da ABD’ye gideceği daha önce açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu partisinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Ankara'da 9 kişinin öldüğü tren kazasının iddianamesi: 10 kişiye 15 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa