30 Ekim 2019 11:12

HDP: Kayyum ataması ideolojik bir yönelim ve rejim dayatmasıdır

HDP Cizre Belediyesine yapılan kayyum ataması için “Bir idari-hukuki işlem değil; ideolojik bir yönelim ve rejim dayatmasıdır” dedi

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP MYK’si yaptığı açıklamada genelde Ortadoğu özelde ise Türkiye’de büyük bir yenilginin eşiğinde olduğunu belirttiği AKP-MHP ittifakını “zafer hikâyesi” yaratmanın peşinden koşmakla suçladı. 29 Ekim'de Cizre Belediyesine yapılan kayyum ataması için ise “Bir idari-hukuki işlem değil; ideolojik bir yönelim, iktidar tekniği, yönetim anlayışı ve rejim dayatmasıdır” denildi. HDP demokrasi ittifakını da büyütme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Merkez’de yapılan toplantının ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklama, “21’inci Yüzyıl’ın çağ yangınında kazanan demokratik yaşam olacak” başlığı taşıdı.

Kapitalist sistemin yaşadığı derin krizi insanlığın beşiği olan Ortadoğu’da aşmaya çalıştığı tespitinde bulunulan açıklamada, “Tarihsel olarak halkları ve inançları baskı altına alarak sürekliliğini sağlayan kapitalizm, Kürt halkı başta olmak üzere Ortadoğu’da demokratik yaşamı savunan halkları ve inançları tekçi anlayışla hedefine koymaktadır” denildi.

‘KÜRESEL-BÖLGESEL KİRLİ UZLAŞI’

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik askeri operasyonu üzerinde durulan açıklamada, operasyonun başlama tarihinin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarıldığı 9 Ekim tarihinin yıl dönümüne geldiğine dikkat çekildi.

HDP “Yaşadığımız coğrafyadaki her türlü baskıcı, faşist anlayışa karşı demokrasi, barış ve adalet diyen herkesi Demokrasi İttifakını büyütmeye çağırıyoruz. Herkesin ortak değerler etrafında Demokrasi İttifakında mücadele edeceği zeminin var olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Demokrasi İttifakının güçlenmesi ve başarması herkesin kazanması anlamına gelecek” açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belediye işçisi iş cinayetinde hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Ahmet Altan’ın yargılandığı dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...