30 Ekim 2019 07:20
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2019 16:28

İzmir'de ödenmeyen ücretleri için vince çıkan işçiler gözaltına alındı

İzmir'de maaşları ödenmeyen inşaat işçileri, çalıştıkları şantiyede vincin üzerine çıktı. Bölgeye gelen polis işçileri gözaltına aldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'de Mahall Bomonti projesinde çalışan işçiler, ücretlerinin ödenmediğini söyleyerek vincin üzerine çıktı. Türkerler Holding'in taşeronu Ermak'a bağlı çalışan işçilere yaklaşık dört aydır maaşlarının ödenmediği öğrenildi. Eylem üzerine bölgeye gelen polisler işçileri vinçten indirerek gözaltına aldı.

Halkapınar semtinde vinçten sesini duyurmaya çalışan işçiler, ücretleri ödenmediği için icralık olduklarını söyledi. "Biz hakkımız olanı istiyoruz" diyen işçiler, ücretleri yatana kadar eyleme devam edeceğini duyurdu. Patronla yapılan görüşmeler sonrası işçilerin maaşının yatırılacağı söylenirken, işçiler ücretler verilene kadar vinç üzerindeki bekleyişini sürdüreceğini söyledi.

İŞÇİLER GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan polis çevrede bulunan gazetecileri ve yurttaşları alandan uzaklaştırarak işçileri vinçten indirip gözaltına aldı. Gözaltına alınan işçiler Konak Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Daha önce de aynı inşaatta çalışan işçiler, maaşları ödenmediği için eylem yapmış ve bu eylem kazanımla sonuçlanmıştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da trenin çarptığı Futbolcu Sedat Damar yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Avlanması yasak olan karaca, tabancayla öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa