29 Ekim 2019 16:59

İtalya'dan mültecileri kurtaran Ocean Viking gemisine liman izin çıktı

İtalya İçişleri Bakanlığı, 10 günü aşkın süredir kurtardığı göçmenlerle denizde bekleyen Ocean Viking'e yanaşma izni verdi.

Fotoğraf: Hannah Wallace Bowman / MSF

Paylaş

Akdeniz’de kurtardığı 104 göçmenle 10 günü aşkındır güvenli liman için denizde bekleyen Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) ve SOS Akdeniz'e ait Ocean Viking gemisine limana yanaşma izni verildi.

İtalya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Malta, Almanya, Fransa ve İtalya'nın geçen ay Valetta’da vardığı geçici yeni dağıtım sistemine yönelik uzlaşı doğrultusundaki sürecin sonuçlandığı belirtilerek, Ocean Viking’in yarın Pozzallo Limanı'na yanaşacağı duyuruldu.

Açıklamada, 104 mülteciden 70'inin Almanya ve Fransa tarafından paylaşılacağı belirtildi.

Ocean Viking gemisi, 10 günü aşkın süredir, 104 mülteci İtalya’nın Linosa Adası'yla Malta arasındaki uluslararası sularda güvenli liman çağrısına yanıt bekliyordu. SOS Akdeniz de sabah saatlerinde Twitter’dan, Ocean Viking için bir an önce "güvenli liman" çağrısı yapmıştı.

Bu arada, Ocean Viking, İtalya’da siyasileri de ikiye böldü. İktidar ortağı sol eğilimli Demokratik Parti ve İtalia Viva Partisi yetkilileri, mültecilerin denizde bekletilmesinin hoş görülemeyeceğini belirtti.

Ana muhalefetteki aşırı sağcı Lig Partisinin lideri Matteo Salvini ise ait Norveç bayraklı geminin İtalya’ya yanaşmasının kabul edilemez olduğunu, mevcut hükümetle İtalya’ya gelen mülteci sayısının arttığını savundu. (Roma/AA)

ÖNCEKİ HABER

ABD Temsilciler Meclisinde Ermeni soykırımı karar tasarısı görüşülüyor

SONRAKİ HABER

Cezaevi yönetimi Miraz bebeği annesine teslim etmeyi kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...