12 Ağustos 2019 08:11

Akdeniz'de hayat kurtarma mücadelesi sürüyor

Akdeniz’de sivil yardım kuruluşlarına ait gemilerle mülteci kurtarma operasyonları sürüyor. Son olarak Ocean Viking gemisi Libya açıklarında 81 mülteciyi daha ölümden kurtardı.

Fotoğraf: Hannah Wallace Bowman / MSF

Paylaş

Akdeniz’de göçmen kurtaran Fransız Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütüne (MSF) ait Norveç bayraklı Ocean Viking gemisinin 81 mülteci daha kurtardığı, gemideki mülteci sayısının 251’e çıktığı bildirildi.

MSF’den yapılan açıklamada, geminin üç günde üçüncü kurtarma operasyonunu yaparak 81 göçmeni daha Libya açıklarındaki uluslararası sulardan kurtardığı belirtildi.

Öte yandan, İtalya’nın kara sularına giriş yasağı getirdiği bir diğer gemi İspanyollara ait Proactiva Open Arms’ın güvertesindeki 160 göçmenle İtalya’nın Lampedusa açıklarında 10 günü bulan bekleyişi sürüyor. Durumu kötüleşen 3 göçmen ve 6 yakını İtalya Sahil Güvenlik ekiplerince bulundukları yerden alındı.

İtalyan basınındaki haberlere göre, hastalığı bulunan 3 göçmenden biri Lampedusa’ya, diğer 2 hasta göçmen ise Malta’ya götürülecek.

İTALYA’DAN IRKÇI AÇIKLAMALAR

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı aynı zamanda aşırı sağcı Lig Partisi’nin lideri Matteo Salvini, Katanya kentindeki mitinginde, mültecilerin hayatlarını kurtaran kurumlara yüklenmeyi sürdürdü.

Salvini, “Bu Open Arms’ın güvertesinde 200 kadar göçmen var. Norveçli Vikinglilerin gemisi var. Bir Vikingliler eksikti. Onlar da 180 kişi toplamış. Biraz daha sonra ‘Asteriks’, ‘Fantastik Dörtlü’, Richard Gere ile Akdeniz’e gelirler. Hepsini gördük. Gerçek üstü bir durumun içindeyiz. Vikinglerin işgalini durdurmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Salvini önceki gün de Open Arms’taki göçmenlere yardım ve destek için gemiye gelen ABD’li aktör Richard Gere’a “Göçmenleri özel uçağınla ABD’deki villalarına götür” demişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

“Keşmir’in geleceğine Keşmirliler karar vermeli”

SONRAKİ HABER

Akar: Müşterek Harekat Merkezi önümüzdeki günlerde kurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...