29 Ekim 2019 13:22

Baba Özdemir'den "haksız tahrik" indirimine tepki: Mücadelemi sürdüreceğim

3 yıl önce kızı Fulya Özdemir'i öldüren sanığın "haksız tahrik" indirimi almasına tepki gösteren Baba Eyvaz Özdemir, "Katilin en ağır cezayı alması için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İsviçre'de ailesiyle yaşarken 3 yıl önce Kaş'a yerleşen Fulya Özdemir'i 15 Ekim 2016'da öldürüp, cesedini taş ve kayaların altına gömdüğü iddiasıyla Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan yargılanan Atilla Makta'ya, 2018 Aralık ayında önce ömür boyu hapis cezası verildi. Makta, cinayeti 'haksız tahrik' altında işlediği gerekçesiyle 18 yıl hapisle cezalandırıldı.

"YARGITAY'DA GÖRÜŞÜLMEYİ BEKLİYOR"

Fulya Özdemir’in babası Eyvaz Özdemir, kızının 32’nci yaş günü mezarı başındaydı. Yaşamını sürdürdüğü İsviçre'den Ankara'ya gelen Baba Eyvaz Özdemir, katilin cezasının ‘haksız tahrik’ indirimiyle 18 yıla indirilmesine itiraz ettiklerini belirterek "Bu cezaya Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, anne, baba olarak bizler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da itiraz ederek davayı Antalya İstinaf Mahkemesi'ne götürdük. Antalya İstinaf Mahkemesi, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı 4 Mart 2019 tarihinde oy çokluğuyla onadı. Biz de davayı Yargıtay'a taşıdık. Yargıtay'a dosya 7 Mayıs 2019 tarihinde ulaştı. O tarihten bu yana Yargıtay'da görüşülmeyi bekliyor. Ben Yargıtay'ın haksız tahrik indirimini kaldırarak, bu katile en ağır cezayı vermesini bekliyorum" diye konuştu.

"MÜCADELEMİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİM"

Yargıtay'da da karar onanırsa Anayasa Mahkemesi'ne, oradan bekledikleri sonuç çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini kaydeden Eyvaz Özdemir "Bize bu acıyı yaşatan, ömrünün baharında Fulya'mızı bizden koparan bu katilin en ağır cezayı alması için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyen Alphan Telek: Dünya bir dönüşüm çağında ve sistem çatırdıyor

SONRAKİ HABER

Altın Portakal devam ediyor: "Halk kendi özüne döndü"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa