29 Ekim 2019 10:41

ODTÜ’de bir işçi bayrak direğinden düştü

ODTÜ’de 96. Yıl Cumhuriyet Koşusu’nda bayrak indiren bir işçi merdivenden düşerek yaralandı. Düşen işçinin arkadaşları, önlem ve denetimlerin yeterli olmadığını ifade etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ’de gerçekleştirilen 96. Yıl Cumhuriyet Koşusu’nda Devrim Stadyumunda yer alan bayrağı indirmekle görevlendirilen bir işçi dengesini kaybederek düştü. Görgü tanıklarının ifadesine göre işçi, beş metreden yüksek olan bayrak direğine herhangi bir önlem olmaksızın ahşap merdiven kullanarak çıktı. Bu sırada dengesini kaybeden işçi, kafa üstü yere düştü. İşçi, olay yerindekilerin aramasıyla bölgeye alana gelen ODTÜ Sağlık ve Rehberlik Merkezi ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıklarının iddiasına göre etkinlik süresince alanda bulunması gereken ambulans etkinlik sona ermeden alandan ayrıldı ve arandıktan 15 dakika kadar sonra alana geldi. Hastaneye kaldırılan işçinin bilincinin açıldığı ve durumunun iyi olduğu bilgisi edinildi.

‘ASANSÖRÜN GELMESİ ZAMAN ALIR DİYE...’

Evrensel’e konuşan işçiler, bayrak direklerinin yüksek olması nedeniyle bayraklar indirilirken vinç ya da asansör kullanılması gerektiğini ifade etti. Üniversite bünyesindeki asansörün getirilip kullanılmasının oldukça zaman aldığını dile getiren işçiler, bu nedenle merdiven kullanılarak bayrak indirildiğini söyledi. İşçiler, bayrak direklerine kask ve ip olmaksızın çıktıklarını belirterek önlem ve denetimlerin yeterli olmadığını ifade ettiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eşinin benzin döküp ateşe verdiği Güllü, 12 gün sonra yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İngiltere'de 12 Aralık'ta erken genel seçime gitme kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...