29 Ekim 2019 07:18
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2019 12:47

Maltepe Belediyesini teklifini reddeden işçiler mücadeleye devam etme kararı aldı

Maltepe Belediyesinde işçilerin toplu sözleşme maddelerinin uygulanması talebiyle başlattıkları iş bırakma eyleminin ardından Belediye yönetimi yeni bir teklif yaptı. İşçiler teklifi reddetti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Maltepe Belediyesi, iş bırakan işçilere aylık 270 lira zam teklifi yaptı. İşçiler referandum yaparak belediyenin daha önce imzaladığı sözleşmeyi uygulamasını isteyerek, mücadeleye devam kararı verdi. İşçiler bu devam kararını, sandık kurarak, oy kullanarak hep birlikte aldı.

Maltepe Belediyesinde toplu iş sözleşmesinin uygulanması ve işten atılan 5 işçinin geri alınması talepleriyle işçilerin iş bırakmasının ardından Maltepe Belediyesi, CHP İstanbul İl Yönetimi ve Genel-İş sendikası bir görüşme gerçekleştirdi. CHP İstanbul İl Başkanlığında yapılan görüşmede Maltepe Belediyesi, “Atılan 5 işçinin geri alınması ve işçi ücretlerine aylık 270 lira (uygulanmayan TİS’te bu rakam yaklaşık 800 lira tutarındaydı) zam” teklifi yaptı. Görüşmede yapılan teklif üzerine işçiler bugün referanduma gitme kararı aldı. İşçiler referandum sonucunda direnişe devam etme kararı aldı.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eminönü'deki balıkçı tekneleri kaldırılacak

SONRAKİ HABER

Iraklılar hükümeti istifaya çağırıyor; siyasilerin gündemi erken seçim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...