28 Ekim 2019 13:38

“Suça karşı birlikte tepki gösterilmeli”

"Bir elin bir parmağı kangren ise onu bir ele mahal etmek, yaşanan olayda Suriyeliler hedef gösterildi diye tüm Suriyelilere saldırmak doğru değil."

Paylaş

Suriyeli bir öğrenci

Çukurova Üniversitesi

Ben Suriye’den buraya kaçak yollardan geldim çünkü 18 yaş üstü kişilerin seyahatleri için pasaport gerekiyor ve bunun için de 500 dolar civarında ücret istiyorlardı. Babam Adana’da iş bulduğu için Suriye’den direkt Adana’ya geldik. 2016 yılında Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırdım. Üç yıllık süreçte Türkçe bilmediğim için iş bulamıyordum fakat daha sonra okul süreciyle birlikte yarı zamanlı çalışmaya başladım.

Geçtiğimiz hafta Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Meydan Mahallesi’nde yaşanan çocuk istismarı sonrasında Suriyelilerin linç edilmesine dair birkaç yorum yapmak istiyorum. Bu saldırının altında şöyle bir gerçek var ki Türkiyeliler Suriyelilerden nefret ediyor. Ama bir elin bir parmağı kangren ise onu bir ele mahal etmek, yaşanan olayda Suriyeliler hedef gösterildi diye tüm Suriyelilere saldırmak doğru değil. Zaten suçlu Suriyeli birisi değil, Türkiyeli çıktı ki burada önemli olan suçlunun Suriyeli veya Türkiyeli olması değil, suçu işleyen kim olursa olsun ona en ağır cezanın verilmesi.

Bunun dışında biz Suriyelilere devlet tarafından yardım yapıldığını söylüyorlar fakat bu doğru değil, o maddi yardım bize Avrupa devletleri tarafından ödeniyor. Şu an mahallede Arapça tabelalı ne kadar dükkân varsa hepsinin camı kırılmış durumda. Hedef gösterilen evler taşlandı ve biz o süreçte çok korktuk. Bu tarz suçlar işlendiğinde ayrımcı bir şekilde değil, suça karşı birlikte tepki göstermeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Ortadoğu Uzmanı Faik Bulut: Bağdadi öldü ama doğuran koşullar sürüyor

SONRAKİ HABER

Bağımsızlık talep eden Katalanların eylemi 15. gününde sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...