28 Ekim 2019 12:48

Lübnan’da halkın protestosu ve yol kapatma eylemleri sürüyor

Lübnan halkı yeni bir hükümet talebiyle sürdürdüğü sokak eylemlerinde başkent Beyrut ve diğer kentlerde birçok noktada yolları kapattı.

Fotoğraf: Mahmut Geldi/AA

Paylaş

Lübnan'da Başbakan Saad el Hariri liderliğindeki 30 üyeli kabinenin istifası ve bunun yerine teknokratlardan oluşan bağımsız küçültülmüş yeni bir hükümet talebiyle protestolarını sürdüren halkın eylemi sürüyor. Lübnanlılar, dün sabah saatlerinden itibaren başkent Beyrut ve diğer kentlerde birçok noktada yolları kapatarak eylemlerine devam etti.

AA’nın haberine göre, protestoların başladığı günden bu yana banka ve okullar başta olmak üzere kamu kurumları ile özel sektörün büyük oranda hizmet veremediği Lübnan'da, şehir içi ve şehirler arası yolları kapatma eylemleri de sürüyor. Ülke genelinde yol kapatmanın yanı sıra yürüyüşler ve meydanlarda kitlesel gösteriler yapılıyor.

Başbakan Hariri, ülkedeki gösteriler üzerine 21 Ekim'de ekonomik krizi hafifletmek amacıyla bir reform paketini Bakanlar Kurulunun onayından geçirmeyi başarmıştı. Hariri, 2020 bütçesinin hiçbir vergi içermemesinin yanı sıra bakan ve milletvekili maaşlarının yüzde 50 düşürülmesi, Enformasyon Bakanlığı ile bazı kamu kurumlarının kapatılması, yoksul aileler ile konut kredisine ek kaynak ayrılması gibi bir dizi karar alındığını açıklamıştı.

Meydanları dolduran büyük kalabalıklar ise hükümetin söz konusu reform paketine rağmen eylemlerine son vermeye yanaşmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ekvador, Haiti, Şili, Bolivya ve Honduras'ta sokakların ateşi yüksek

SONRAKİ HABER

Üniversiteyi bitirene diplomalı işsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa