26 Ekim 2019 18:55

Lübnan'da yol kapatan halka asker saldırdı, çok sayıda kişi yaralandı

Lübnan’ın Trablusşam kentinde hükümeti protesto etmek üzere yolu kapatan halka askerler saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Lübnan’da hükümet protestoları devam ediyor. Trablusşam’da yol kapatan Lübnanlılara askerler saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.

Lübnan ordusu, ülkenin kuzeyinde yer alan Trablusşam kentinin Beddavi bölgesinde yolu kapatan halka saldırdı.

Göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerin kullanıldığı saldırı sonucu en az 7 kişi yaralandı.

Olaya ilişkin ordudan yapılan yazılı açıklamada askerlerin, Beddavi bölgesinde şehirler arası yolu kapatan vatandaşlarla yolu açmak isteyenler arasında gerginlik çıkması üzerine müdahalede bulunduğu iddia edildi. Saldırılar sırasında 5 askerin yaralandığı da ifade edildi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturma açıldığı ifade edildi.

Öte yandan Başbakan Saad el-Hariri'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hariri, Beddavi'de yaşanan gerginliği duyar duymaz Genelkurmay Başkanı Joseph Avn'ı telefonla aradı.

İfade özgürlüğü hakkının korunması gerektiğini söyleyen Hariri, saldırıya ilişkin ivedilikle soruşturma açılmasını istedi.

2015'TEN BU YANA EN GENİŞ ÇAPLI GÖSTERİLER

Lübnanlılar, ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle yaşanan yoksulluk ve yolsuzluklara karşı 17 Ekim'de protestolara başlamıştı. Lübnan'da 2015'te çöp krizi nedeniyle başlayan protestolardan sonra ilk defa bu çapta eylemler düzenlendiği belirtiliyor.

Başbakan Hariri de ülkesinde devam eden protestoların gölgesinde ekonomik krizi hafifletmek amacıyla bazı kararlar alındığını açıklamış ancak bu kararlar da Lübnanlılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. (Beyrut/AA)

ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal Film Festivalinin onur ödülleri sahiplerine verildi

SONRAKİ HABER

Bağımsızlık talep eden Katalanlar yine Barselona sokaklarını doldurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa