27 Ekim 2019 08:23

Eşini boğarak öldüren erkeğe müebbet hapis cezası talebi

Bursa'da eşi Emine Keskin'i boğarak öldüren Ahmet Keskin için müebbet hapis cezası talep edildi. Ahmet Keskin, çocuklarına istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davadan ise beraat etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa’da, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi Emine Keskin’i boğarak öldürdüğü ve çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında iki ayrı dava açılan Ahmet Keskin’in yargılanmasına devam edildi. Keskin, çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Eşini öldürmek suçundan yargılandığı davada ise savcı, Ahmet Keskin hakkında müebbet hapis cezası verilmesini, iyi hal ve tahrik indirimi uygulanmamasını talep etti.

DHA'da yer alan habere göre, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Dereçavuş Mahallesi'nde 2017 yılının mayıs ayında, otomobille gezmeye çıkan fabrika işçisi Ahmet Keskin ile eşi Emine Keskin arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ahmet Keskin, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi Emine Keskin'i elleriyle boğarak öldürdü. Ahmet Keskin, tutuklanarak cezaevine kondu. Keskin hakkında, Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde kasten eşini öldürmekten ve çocuklarına cinsel istismarda bulunma suçlamasından iki ayrı dava açıldı.

AHMET KESKİN İFADESİNDE CİNAYETİ YALANLADI

Her iki davada hakim karşısına çıkan sanık Ahmet Keskin, Emine Keskin'le beraber arabada olduklarını ve arabayı eşinin sürdüğü ifade ederek arabada tartıştıklarını ve çıkan boğuşma sonucu arabadan düştüklerini iddia etti. Araçtan düştükten sonra Emine Keskin'in hareketsiz şekilde yerde yattığını, kendisine kalp masajı yaptıktan sonra nefes almaya başladığını öne süren Ahmet Keskin, ambulans gelene kadar eşinin kalbinin durduğunu söyledi. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle eşinin kalbinin tekrar çalıştığını fakat hastanede öldüğünü iddia eden Ahmet Keskin cinayete cesaret edemeyeceğini söyledi.

DNA TESTİNDE ÇOCUKLARIN BABASI ÇIKTI

Eşinin kendisini aldattığını ve tartışma sebeplerinden birinin bu olduğunu iddia eden Ahmet Keskin’in talebi üzerine 4 çocuğa yapılan DNA testi mahkemede okundu. Raporda, sanığın çocukların biyolojik babası olduğu yer aldı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını, iyi hal ve tahrik indirimi uygulanmamasını talep etti. Mahkeme heyeti, karara bağlamak üzere duruşmayı erteledi.

Sanık Ahmet Keskin, çocuklarına yönelik cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla görülen davanın duruşmasında ise kendisine tuzak kurulduğunu öne sürerek beraatini talep etti. Cumhuriyet Savcısı, sanığın cezalandırılması mütalaasını tekrarlarken mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından delil yetersizliğinden sanığın cinsel istismar suçlarından beraatine karar verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Teksas'ta üniversite mezuniyet partisine silahlı saldırı: 2 ölü, 14 yaralı

SONRAKİ HABER

Fakir Baykurt 90'ıncı doğum gününde Almanya'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa