Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT sorusuna yanıtı: 50 yaşında emeklilik mi olur?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe’nin Ekim ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı öncesi bir vatandaştan gelen “EYT” sorusuna yine bilindik yanıt verdi.

26 Ekim 2019 12:18
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ekim 2019 12:53
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da emeklilikte yaşa takılan (EYT) bir kadınla sohbet etti. Kadının "EYT çıkacak mı?" sorusuna Erdoğan "Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" diye yanıt verdi.

Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’na katılmadan önce, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Erdoğan tesislere geldiği sırada bir kadın, makam aracının yanına gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kadın ile bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra makam aracından inerek hemen yanında bulunan kafede oturanların yanına gitti, tek tek herkesle tokalaştı.

“CUMHURBAŞKANIM EYT ÇIKAR MI?”

Burada bulunan bir kadın Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanım EYT çıkar mı?” dedi. Erdoğan, “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur” yanıtını verdi.

Bunun üzerine kadının, “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur” iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra “toplantıya geç kalıyorum” diyerek alandan ayrıldı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Maltepe Belediyesi işçileri: Saldırı toplusözleşmemize ve örgütlü mücadelemize

SONRAKİ HABER

Gerçeklerden vazgeçmeyeceğiz: Emre Orman gazetecidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...