24 Ekim 2019 13:32

Koton mağazaları çok sayıda işçiyi işten attı

6 bin 500 kişinin çalıştığı Koton'da çok sayıda işçi işten çıkarıldı. Koop-İş Sendikası, tüm Koton mağazaları önünde basın açıklamaları düzenleyeceğini duyurdu.

Koton logosu

Paylaş

Giyim sektörünün önde gelen mağazalarından ve 6 bin 500 kişinin çalıştığı Koton'da çok sayıda işçi işten çıkarıldı. Koop-İş Sendikası tarafından verilen bilgiye göre, 40'a yakın sendika üyesinin yanı sıra, sendikaya üye olmayan işçiler arasından da çıkarılanlar oldu. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden çıkarılan işçilerin bazıları telefon ile aranarak işten atıldığını öğrendi.

Koop-iş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Sendikamıza üye olan Koton mağazaları işçileri, işverenin acımasız ve hukuksuz tavrıyla, yazılı bildirim olmaksızın bir telefonla işten çıkarılıyor. Binlerce üyemiz gibi Koop-İş’e güvenen, inanan Koton işçileri anayasal, yasal haklarını kullanamıyor. İşveren, onlara örgütlü olmayı, insanca, özgürce yaşamayı reva görmüyor” denildi.

Koton işçilerinin bu baskılardan yılmayacağı belirtilen açıklamada, işçilerin sendikaya üye olmaya devam edeceği, dayatılan düzene razı olmayacağı ifade edildi. Açıklamada, “Hep birlikte mücadele edeceğiz ve bu anlayışa teslim olmayacağız. Koop-İş Sendikası sonuna kadar Koton işçileriyle birlikte olacak, mücadele edecektir” denildi.

Koop-İş Sendikası İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Koton mağazalarının yer aldığı tüm şehirlerde basın açıklamaları yapacağını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Faşist Diktatör Francisco Franco'nun mezarı taşındı

SONRAKİ HABER

Manisa'da eski nişanlısının kızını ve arkadaşını bıçaklayan sanığa 37 yıl ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...