23 Ekim 2019 12:21

Türk-İş, patrona teşvik paketine destek verdi; üyeleri tepki gösterdi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: Yeni istihdam paketi çalışmasını anlamlı ve olumlu buluyorum.

Görsel, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, Bakan Selçuk’a söylediği sözleri gösteren Fox TV yayınından alınan ekran alıntısıdır

Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yeni istihdam paketi çalışmasını, “üretkenliğin artırılması” açısından anlamlı ve olumlu bulduğunu belirtti.

Ergün Atalay, kamu bankalarının 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyen istihdama yönelik yeni çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AA’da yer alan habere göre Atalay, “Yeni istihdam paketi çalışmasını, ülkemizin bulunduğu şartlar göz önüne alındığında özellikle emeğin yoğun olduğu sektörler, çağrı merkezleri, inşaat, tekstil, güvenlik ve turizm gibi yerlerde üretkenliğin artırılması açısından çok anlamlı ve olumlu buluyorum” diye konuştu.

İstihdama yönelik yeni paket çalışmasının 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedeflediğini, bu gibi desteklerin istihdam ve işsizliğin azaltılması gibi konulara ivme kazandıracağını ileri süren Atalay, “Özellikle işçi-işveren ilişkilerini yakından ilgilendiren bu tarz destek paketlerinin artması ve hızlı şekilde de hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

TÜRK-İŞ ÜYESİ İŞÇİLERDEN ATALAY'A TEPKİ: ÖNCE ÜYELERİNİN HAKKINI SAVUN!

Kayseri’deki Türk-İş üyesi işçiler ise Atalay’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Türk-İş’in işçilerin hakkını savunmak yerine teşvik paketine destek vermesine tepki gösteren Türk-İş üyesi bir işçi, “Önce üyelerinin hakkını savun, Nasrettin hoca gibi çıktığın dalı kesiyorsun haberin yok. Milletin gazını alıyorsun, indirilirsin o koltuktan bir gün” dedi.

Türk-İş üyesi bir başka işçi ise “İşçiyi düşünmek yerine patronu düşünen sendika genel başkanı benim başkanım değildir. Sözleşme döneminde de işçiyi değil, hükümeti, koltuğunuzu düşünmedin mi? Ne bekliyoruz ki bunlardan? Biz söz söylemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Atalay’ın kamu işçilerini ilgilendiren toplusözleşme görüşmeleri sırasındaki tutumunu hatırlatan bir başka işçi ise “Ağzıyla kuş tutsa benim gözümde zerre değeri kalmadı artık” dedi.

PAKETTE NE VAR?

Kamu bankaları (Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank), reel sektöre yeni bir kredi destek paketi hazırlıyor. Paket, ‘istihdama destek kredisi’ olarak hazırlanıyor. 10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faiz ve vade avantajıyla kredi sağlanacak.

Yeni istihdam sağlanması halinde oluşacak maliyeti azaltacak olan kredi paketi, tekstil, ayakkabıcılık, turizm, inşaat başta olmak üzere emek yoğun sektörleri kapsayacak. Yarım kalmış inşaatların tamamlanmasına yönelik destek sağlanacak. Paketin ayrıntılarını önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklayacak. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu: Bu tezgaha AK Parti'nin siyasi iradesi neden, yargı alet olmuştur

SONRAKİ HABER

Yarın görülecek Kemal Kurkut davasında ATK raporu bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...