23 Ekim 2019 12:06
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2019 14:52

Trump: Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kalktı

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyindeki operasyon sonrası ateşkes sağlanması üzerine Türkiye’ye karşı alınan yaptırım kararlarının kaldırıldığını açıkladı.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Suriye'deki mevcut durumla ilgili açıklama yaptı.

“Suriye’nin kuzeyindeki harekat sonrasında ateşkes sağlanması üzerine Türkiye’ye karşı alınan yaptırım kararları kaldırıldı” diyen Trump, petrol bölgelerinde bazı ABD askerlerinin kalacağını tekrarladı.

“SDG komutanı Mazlum Kobani’yle konuştum, kaçan bazı IŞİD üyeleri yakalandı” diyen Trump, “IŞİD’le mücadelede yer aldıkları için Suriye Demokratik Güçleri’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin IŞİD’i kontrol etme sözünü yerine getirmesini beklediğini söyleyen Trump, "Bunu yapmazlarsa yaptırım uygulama hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi

“Erdoğan ülkesini çok seviyor. Ülkesi için doğru şeyi yapıyor. Yakın zamanda buluşacağız” ifadelerini kullanan Trump, “Türkiye-Suriye ihtilafına başka ülkeler de yardım etmeli” dedi.

Trump ayrıca “Obama yönetimi Esad’ı devirebilirdi ama bunu yapmadılar” dedi.

ABD HAZİNE BAKANLIĞI YAPTIRIMLARIN KALDIRILDIĞINI AÇIKLADI

Trump'ın açıklamasının ardından ABD Hazine Bakanlığı, 14 Ekim'de Türkiye'ye yönelik getirilen yaptırımların resmen kaldırıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin yaptırım listesinden çıkarıldı.

AÇIKLAMA YAPACAĞINI DUYURMUŞTU

Trump, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin "başarıyla oluşturulduğunu" bildirmiş ve Suriye konusunda açıklama yapacağını duyurmuştu.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye-Suriye sınırında büyük başarı. Güvenli bölge oluşturuldu! Ateşkese uyuldu ve muharebe görevleri sona erdi. Kürtler güvende ve bizimle iyi bir şekilde çalıştılar. Yakalanan tutuklu IŞİD emniyetteler. Saat 11'de Beyaz Saray'dan bir açıklama yapacağım. Teşekkürler!"

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da ağaç budarken akıma kapılan işçi öldü

SONRAKİ HABER

Şili’de işçi ve emekçiler baskılara karşı genel greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...