20 Ekim 2019 13:10

SDG Resulayn'dan çıktı, Türkiye'ye bağlı güçler kente girdi

SDG'nin Resulayn'dan çıktığı duyuruldu. MSB "Yaklaşık 55 araçlık bir konvoy Rasulayn'a giriş yapmış ve 86 araçlık bir konvoy Tel Tamir istikametinde çıkış yapmıştır" açıklaması yaptı.

Resulayn | Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Rasulayn'dan çıktığını duyurdu. Suriye devlet televizyonu da Rasulayn'a Türkiye'ye bağlı güçler girdiğini aktardı.

MSB, çıkışlarım ABD ile koordine edildiğini duyurdu. MSB'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, 17 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içerisinde bölgeden çıkmasını yakından takip etmektedir. Bu kapsamda kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış ve tahliye faaliyetleri sıkı şekilde ABD’li muhataplarla koordine edilmektedir.

Bu kapsamda yaklaşık 55 araçlık bir konvoy Rasulayn’a giriş yapmış ve 86 araçlık bir konvoy Tel Tamir istikametinde çıkış yapmıştır."

SURİYE DEVLET TELEVİZYONU ÖSO KENTİN ÖSO KONTROLÜNDE OLDUĞUNU AKTARDI

Suriye devlet televizyonu El İhbariya, Rasulayn'ın ÖSO (yeni adula Suriyeli Milli Ordusu) kontrolünde olduğunu aktarıd. Haberde, “SDG grupları Rasulayn kentinden çıktı, Türk rejiminin askerleri ve beraberlerindeki paralı askerler kente yerleşti” ifadelerine yer verildi.

 

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat kapsamında SDG'nin Rasulayn'dan çekilme işlemi bugün saat 15:30 sularında başladı. İlk önce çatışmalarda yaralanlar bölgeye gelen ambulanslarla tahliye edildi. Bölgeden çekilen SDG'lilerin Rakka civarına geçirildiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'ın yaralı mültecileri zorla Türkiye'ye geri gönderdiği iddia edildi

SONRAKİ HABER

RTÜK yandaşa seyirci kaldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...