19 Ekim 2019 11:51

AKP'den Antep'te öğrenciye toplu taşıma indirimine ret

Antep’te CHP’li belediye meclisi üyelerinin toplu taşımada verdiği öğrenci indirimi önergesi, AKP’li üyeler tarafından reddedildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Antep Büyükşehir Belediye Meclisinin AKP'li üyeleri toplu ulaşımda öğrenci indirimine dair teklifi reddetti.

Antep Büyükşehir Belediyesinin Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye binasında düzenlenen toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu, kentte öğrenim gören öğrencilerin ulaşım kartlarına indirimli tarife uygulanmasına dair teklif sundu. Verilen teklifte, “Gaziantep ve ilçelerindeki geleceğimizin teminatı olan İlköğretim, Ortaöğretim ve Üniversite öğrencilerimize belediye toplu taşıma hizmetlerinden aylık 120 birimlik ulaşım hizmetinin 50 TL olarak belirlenmesini, Cumhuriyet Halk Partisi olarak önergemizin kabulünü arz ederiz” denildi.

AKP’LİLER REDDETTİ

Teklif başkanlık divanı tarafından kabul edilerek oylamaya sunuldu. Oylamada CHP ile İyi Partili meclis üyeleri kabul oyu verirken, çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubunun tamamı ret oyu kullandı. Teklif AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Mevcut tarifeye göre aylık bilet uygulaması olmayan Antep'te öğrenciler bir biniş için 1,75 TL ödeme yapıyor. 50 liralık aylık ulaşım teklifi kabul edilmediği için, günde iki defa otobüs kullanan bir öğrencinin aylık ulaşım ücreti eskisi gibi 105 lira olacak. (Antep/MA)

ÖNCEKİ HABER

Geçmişin esaretinden kurtulamayan ülke: Lübnan

SONRAKİ HABER

CHP’li Maltepe ve Ataşehir belediyelerinde işçi direnişleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...