18 Ekim 2019 15:03

HDP'den ateşkes için taraflara acil çağrı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, operasyon bölgesindeki yaralıların tahliyesi için taraflara ateşkes kaidelerinin uygulanması için acil çağrıda bulundu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Resulayn’dan (Serekaniye) tahliye edilmek istenen sivil ve yaralıların olduğu ambulansların hedef alındığı iddialarına dikkat çekerek, insani koridorun sağlanması için sorumlu tarafları acilen ateşkes kaidelerine uymak üzere gerekli adımları atmaya çağırdı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, “acil çağrı” başlığıyla yaptıkları ortak açıklamada, çatışma alanlarından biri olan Resulayn kent merkezinden sivillerin ve yaralıların tahliyesi için kente girmek isteyen ambulansların ve sivil araçların TSK-ÖSO tarafından vurulduğu bilgileri geldiği aktarıldı. Sosyal medyada da buna dair çeşitli görseller yayıldığı kaydedilen açıklamada, Serêkaniyê Hastanesi'nin geçen günlerde savaş uçakları tarafından hedef alındığı ve bu nedenle yaralıların kent merkezinde tedavi olamayacakları ifade edildi. İşlenen savaş suçlarına yenilerinin eklenmemesi için, Resulayn kent merkezindeki yaralıların ve sivillerin tahliyesi için acilen insani yardım koridorunun güvence altına alınması gerektiği belirtilen açıklamada, “ABD ve Türkiye hükümetlerinin ortak sorumluluğunda olan bu süreçte sivillerin ve ambulansların hedef alınmasını bir sabotaj ve provokasyon olarak kabul ediyoruz. İnsani koridorun sağlanması için sorumlu tarafları acilen ateşkes kaidelerine uymak üzere gerekli adımları atmaya çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Makedon Şair Katitsa Külavkova: Edebiyat benim ifade özgürlüğüm

SONRAKİ HABER

Saldırıya uğrayan doktor: Cezalar ağırlaştırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...