18 Ekim 2019 10:29

Ankara'da "demokrasi buluşması"na valilik engeli

Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 19 Ekim'de yapılacak olan "demokrasi için buluşuyoruz" mitingine valilik izin vermedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara'da Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 19 Ekim Cumartesi günü Anadolu Meydanı'nda yapılacak olan "demokrasi için buluşuyoruz" mitingine izin verilmedi.

Ankara Valiliği tarafından tebliğ eden kararda, mitingin toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını düzenleyen kanuna uygun olmadığı savunuldu. Kararın ardından açıklama yapan HDP Ankara İl Eş Başkanı Zeyno Bayramoğlu, "Barışçıl toplanma hakkını ihlal eden valilik kararı, meşru ve yasal değildir. Bu ülke savaşı haykıranların onure edildiği, barış isteyenlerin ise dört duvar arasına konduğu bir ülkeye dönmüştür" dedi.

Anayasa'da önceden izin alınmaksızın düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı kapsamında basın açıklaması yapılabileceğinin hükmünün açık bir şekilde yer aldığını belirten Bayramoğlu, AKP-MHP iktidarının bu düzenlemeleri hiçe sayarak yürüyüş ve miting hakkını engellediğini söyledi. Bayramoğlu, "AKP-MHP bloku savaşa karşı olan partimize ve bütün olarak toplumsal muhalefete karşı nefret dilini kullanarak en ufak demokratik tepkiyi bile bastırmaya çalışmaktadır. Türkiye'de savaş karşıtı cephenin öncü gücü olan partimizin bütün eylem ve etkinlikleri iktidarın emri altındaki vali ve emniyet  müdürleri tarafından keyfi bir şekilde yasaklanmakta, eş genel başkanlarımızın ve milletvekillerimizin il-ilçe binaları önünde dahi açıklama izin verilmemektedir" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Putin ile neticeye ulaşacağımıza inanıyorum

SONRAKİ HABER

Kadın örgütleri: Yargı reformu bahanesiyle haklarımızın gasbedilmesine izin vermeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa