17 Ekim 2019 10:46

Ankara'da demokrasi mitingine çağrı: Bu suça ortak olmayacağız

Ankara'da Emek ve Demokrasi Güçleri, 19 Ekim'de düzenlenecek "Demokrasi için buluşuyoruz” mitingine çağrıda bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, 19 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Tandoğan Meydanı'nda düzenleyeceği “Demokrasi için buluşuyoruz” mitingine çağrıda bulundu. Açıklamada, “İktidar kendi işlediği suçlara bütün toplumun ortaklık etmesini bekliyor. Bizler bu suça ortak olmayacağız” denildi.

Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen basın toplantısında HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, ATO Eğitim Sekreteri Ali Karakoç, İHD Ankara Şube Yöneticisi Fatin Kanat, KESK Dönem Sözcüsü Nusret Sulkalar, Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan'ında aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve kurum temsilcisi katıldı. Ortak açıklamayı okuyan HDP Ankara İl Eş Başkanı Hüseyin Gevher, “Barış ve müzakerenin tek geçerli yol olduğunu belirterek, “Halkın iradesini hiçe sayan her girişim, her saldırı haksız ve hukuksuzdur. İktidar kendi işlediği suçlara bütün toplumun ortaklık etmesini bekliyor. Bizler bu suça ortak olmayacağız. Bizler bu savaşın ülke ve toplum yararına olmayacağını bildiğimiz için karşı çıkıyoruz” diye konuştu.

"ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ DOĞURACAK"

Gevher, iktidarın Kürtleri tehcir etmeyi, içeride muhalefet ve demokrasi güçlerinin bir araya gelmesini engellemeyi ve krizin sonuçlarını ört bas etmeyi hedeflediğini söyledi. IŞİD'in yalnızca Suriye ve Irak'ta değil Türkiye'de de olduğunu belirten Gevher, “İnsanlık düşmanı El Kaide ve El Nusra türevi çetelerle birlikte hareket etmek, IŞİD'i tekrar ayağa kaldırma ve aktif hale getirme sonucu asla kabul edilemez. Bu, başta Türkiye ve diğer ülkeler içinde büyük bir suçtur” dedi. Kürtlerin varlığına, siyasi ve idari haklarını kullanmasına da düşmanca yaklaşmanın çözümsüzlük politikası doğuracağını söyleyen Gevher, barış ve eşitlik içinde ortak bir vatanda yaşamanın yolunun barıştan geçtiğini ifade etti.

"ANKARA CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Türkiye'de yasakların AKP iktidarının ihtiyaçlarına göre sürekli değiştiğini belirterek, “Her şeye rağmen sesimizi duyurabiliyorsak barışa bir adım yaklaştık demektir. Ayrıca bu yasaklar muhalif güçlerin birbirine yaklaşmasını da engellemek içindir” dedi. Meclisin garnizona çevrildiğini söyleyen Kerestecioğlu, “Herkesten aynı sözlerin söylenmesi bekleniyor. Oysaki biz aynı özlemi taşıyoruz ve barışı birlikte tesis edeceğiz” diye konuştu.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nusret Sulkalar, zamlara, işsizliğe, savaş politikalarına karşı çıkan, AKP'yi eleştiren herkesin cezalandırıldığını ve Ankara'nın cezaevine dönüştürüldüğünü dile getirerek bunun karşısında mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.

Ankara Tabip Odası'ndan (ATO) Ali Karakoç da yaşamdan ve yaşatmaktan sorumlu bir meslek grubu olduklarını söyleyerek, “Birçok sivilin hayatını kaybettiğine şahit oluyoruz. Önce çocuklar, yaşlılar ve kadınlar ölüyor. Ortadoğu vesayet savaşları alanına döndü ve Türkiye'de sağlıklı bir ortamda değil” dedi.

İnsan Hakları Derneği Ankara Şube Yöneticisi Fatin Kanat ise yaşam hakkının her yerde ihlal edildiğini belirterek, “Kürt paronayası Türkiye'yi bütün dünyayı karşısına almaya sebep oldu. Müzakere ve görüşmelerle sorunlar çözülmeli” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rap müzisyenleri Dipnot, Enes İshak ve Onur Yeğin: Anlatılan senin hikayen!

SONRAKİ HABER

Faruk Bildirici: RTÜK'ün "hassasiyet" açıklaması Üst Kurulda görüşülmeden yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...