Kadın cinayetini protesto etmek isteyen kadınlara polis engeli: 4 gözaltı

Kocaeli’de Ayşe Acar’ın boşandığı erkek tarafından öldürülmesini protesto etmek isteyen kadınlara polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı.

16 Ekim 2019 16:34
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2019 17:07
Paylaş

İzmit’te yaşanan kadın cinayetini protesto etmek isteyen Kocaeli Kadın Platformu üyeleri yürüyüş yapmak isteyince polisin engellemesiyle karşılaştı. Engellemeye tepki gösteren kadınlara müdahale eden polisin platformu üyesi 3 kadını gözaltına aldı. Yoldan geçerken müdahaleye tepki gösteren bir başka kişi de yine gözaltına alındı.

Kocaeli Kadın Platformunun çağrısıyla İzmit Belediye İş Hanı Önünde kentte yaşanan kadın cinayetini protesto etmek isteyen kadınlar, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganı attı. Kocaeli Kadın Platformu adına konuşan Diren Göymen, “Biz yaşamak istiyoruz, biz kadınlar gündüz vakti beklediğimiz bir sırada öldürülmek istemiyoruz, biz kadınlar hayatlarımızdan vazgeçmek istemiyoruz” dedi. Yaşamak isteyen kadınların çığlığını haykırdıklarını belirten Göymen, “Biliyoruz ki; bu sistematik cinayetler karşısında bir araya gelmediğimiz sürece, hayatlarımızı savunmaktan vazgeçtiğimiz sürece biz kadınlar öldürülmeye devam edeceğiz. Bu bir çığlıktır, yaşamak isteyen kadınların çığlığıdır” ifadelerini kullandı.

SALDIRIYA TEPKİ VEREN VATANDAŞ DA GÖZALTINA ALINDI!

Açıklamanın ardından yürümek isteyen kadınlara polis müdahale etti. Kadınların slogan atarak yürümesine engel olan polis, kadınların “sessiz yürümelerine izin verebileceğini” söyledi. Daha sonra şarkı söylemeye başlayan kadınlara polis müdahale etti. Müdahale sırasında platform üyesi 3 kadın gözaltına alındı. Müdahaleye tepki gösteren bir başka vatandaş da polislerle tartıştığı için da gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar 42 Evler Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Bugün öğle saatlerinde Ayşe Acar isimli kadın, boşandığı erkek tarafından öldürüldü. 3 ay önce eşinden boşandığı öğrenilen Ayşe Acar'ın (36) yeni taşındığı evin doğalgazını açmak için İZGAZ abonelik merkezinde sıra beklerken, boşandığı eşi Kerem Tuğral (44) tarafından silahla vuruldu. Boşanma işlemlerinin ardından kendine yeni bir hayat kurmak için çabalayan Acar, olay yerinde hayatını kaybetti. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

ABD Temsilciler Meclisi, Erdoğan'ın da içinde olduğu yaptırım tasarısını kabul etti

SONRAKİ HABER

Altın Portakal'ın uluslararası yarışma filmleri belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...