15 Ekim 2019 13:37

DTCF’de ülkücülerden öğrencilere saldırı: Tehditler havada uçtu

Ankara Üniversitesi DTCF’de ülkücü bir grup devrimci, demokrat ve Kürt öğrencilere saldırdı. Saldırgan gruba müdahale edilmemesine öğrenciler tepki gösterdi.

Arşiv | Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Ankara Üniversitesi DTCF’de ülkücü bir grup, “Dişe diş kana kan” diyerek devrimci, demokrat ve Kürt öğrencilere saldırdı. DTCF önünde bekleyen yaklaşık 100 kişilik grup nedeniyle okulda mahsur kalan öğrenciler, Dekanlık ile görüşmelerine rağmen gruba müdahale edilmediğini söyledi.

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde ülkücü oldukları belirtilen bir grup, devrimci, demokrat ve Kürt öğrencilere saldırdı. “Dişe diş kana kan”, “Sizi mezara gömeceğiz” sloganları atan grubun saldırısı nedeniyle öğrenciler fakültede mahsur kaldı. Uzun süre okulun kapısı önünde bekleyen grubun bozkurt işareti yaparak, öğrencilere yönelik tehditler savurduğu bildirildi. Öğrenciler, öğlen saatlerinde Orta Bahçe’de bir öğrencinin darbedildiğini belirtti. Öğrenciler üniversite yönetimine bildirmelerine rağmen güvenliklerinin sağlanmadığını, gruba müdahale edilmediğini söyledi.

GÜVENLİĞİN ÖNÜNDE TEHDİDE MÜDAHALE EDİLMEDİ

DTCF öğrencisi Betül Yıldırım yaşanan saldırıya ilişkin Evrensel'e konuştu. Yıldırım, geçen dönem de aynı grup tarafından arkadaşlarının saldırıya uğradığını belirterek, “O dönem de tehditlere maruz kalmıştık. Bize yaşam hakkı tanımayacaklarını söylüyorlardı. Bu rahatsızlıklarımızı Dekana iletmemize rağmen ‘Şu an bir şey yapamayız’, ‘Onları buraya kazandırmaya çalışıyoruz’ dedi ve müdahale etmedi” diye konuştu. Bugün yaşanan olayda öğlen saatlerinde bir arkadaşlarının Orta Bahçe’de darp edildiğini belirten Yıldırım, güvenliğin önünde yaşanan olaya müdahale edilmediğini söyledi. Ardından bu grubun okul dışından kişileri de getirerek topluca Orta Bahçe’ye geldiğini anlatan Yıldırım, “Teröristleri okulda barındırmayacağız’ diyerek bizleri hedef gösterdiler. ‘Size DTCF’yi mezar edeceğiz’, ‘Okulda barındırmayacağız’, ‘Sıhhıye köprüsünün altında görüşürüz’ diye tehditler savurdular. Bütün bu olaylar, Dekanlığın, güvenlik amiri ve sivil polislerin önünde oldu. Ancak hiçbir şekilde müdahale edilmedi” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadri Bağdu cinayeti: IŞİD’lilerin verdiği isimlerin sadece ifadeleri alındı

SONRAKİ HABER

Uzağın yolcuları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...