15 Ekim 2019 09:51

Erdoğan: Menbic'den Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz

Bakü'de, Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyona ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Menbic'den Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz" dedi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyona ilişkin "Menbic'den Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz" dedi. Erdoğan, ayrıca operasyonun hedefine ulaşıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.

9 Ekim'de önemli bir adım attıklarını söyleyen Erdoğan, operasyona dair "Birinci amacı PKK/YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması. İkinci nedeni misafir ettiğimiz Suriyeli Arapların ülkelerine dönmelerini sağlamaktır" dedi.

Erdoğan, "Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık" diye konuştu.

Menbic'e dair de konuşan Erdoğan "Kısa zamanda Menbic'den Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomilerimiz üzerindeki döviz baskısını azaltacak önlemleri almalıyız. Yerel paralarla ticarete verdiğimiz önemin altını çizmek istiyorum. Kotalar maalesef ticaretimiz önündeki en büyük engellerden biri. Türk Konseyi olarak aramızdaki kotaları kaldırmamız gerekiyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Operasyon barış ve umuda saldırıdır

SONRAKİ HABER

Katalan siyasetçilere verilen cezaları protesto edenlere polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...