14 Ekim 2019 13:28

İzmir'de velilerden imam hatip sınıflarına karşı imza kampanyası

Bayraklı'daki Milli İrade Ortaokulunun bir bölümünün imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan veliler imza kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulunun bir bölümünün imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, konuyla ilgili okul binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından, okulda imam hatip dayatmasına son verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) gönderilmek üzere imza kampanyası başlatıldı.

Basın açıklamasına Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), Eğitim Sen 2 No’lu Şube, Eğitim İş 3 No’lu Şube, Yamanlar Cemevi, Karşıyaka Kent Konseyi ve İzmir Barosu destek verdi. Açıklamada sık sık "Okuluma dokunma, çocuğuma dokunma", "Medrese değil okul istiyoruz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Veliler adına basın açıklaması okuyan Fatma Kaya, okulun bünyesinde açılan İmam Hatip Ortaokulunun geçen yıl yeterli sayıda öğrenci bulunamaması nedeniyle eğitim öğretime başlayamadığını hatırlatarak, bu yıl da talep olmamasına rağmen özel çabalar ile eğitim öğretime başlandığına dikkat çekti. Bölgede zaten ihtiyacı karşılayan bir imam hatip ortaokulu olduğuna söyleyen Kaya, ikili eğitime geçilmesi ile birlikte sınıf mevcutlarının 45-50 civarına çıktığını ve bunun da birçok soruna yol açtığını dile getirdi.

800'E YAKIN DİLEKÇE MEB'E İLETİLDİ

Kaya, "Milli İrade Ortaokulu velileri olarak, bu sıkıntıları içeren ve bu dayatmadan bir an önce vazgeçilmesini talep eden 800’e yakın dilekçemizi 24 Eylül’de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ilettik. Ayrıca okulumuzda ikinci bir okul türünün açılmasının mevzuata uygun olup olmadığının araştırılması için, müfettiş talepli dilekçemizi kaymakamlığa verdik. Şu iyi bilinmelidir ki, eğitimin bileşeni birçok demokratik kitle örgütlerinin desteğiyle sürecin sıkı takipçisiyiz." dedi.

Okulda imam hatip dayatmasına son verilmesi için MEB'e göndermek üzere bir imza kampanyası başlattıklarını duyuran Kaya, "Hukuki ve meşru zeminde, her türlü demokratik araçları kullanarak; çocuklarımızın yüksek çıkarları için; ısrarla, inatla ve kararlılıkla, yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz ve biz kazanacağız" dedi.

Açıklamadan sonra veliler, MEB'e göndermek için imza toplamaya başladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yurttaşlar sınırdan seslendi: Barıştan başka bir şey istemiyoruz

SONRAKİ HABER

CHP'li Özgür Özel’den TBMM Başkanlığı’na RTÜK başvurusu: Yeni seçim yapılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...